fbpx

Het verhaal van Bella

Het verhaal van Bella

Bella is ongetwijfeld het liefste en mooiste paard dat ik ooit heb gezien. Maar naast het feit dat het zo’n lief paard is, gaat er nog een veel mooier verhaal achter deze bijzondere pony.

Ik ben een deel van mijn jeugd opgegroeid op een boerderij in Friesland. Hier woonde ik met mijn zussen en mijn moeder. We hadden erg veel dieren op de boerderij, alles wat je je kunt bedenken: kippen, konijnen, katten, honden, een varkentje en drie Haflinger paarden.

Toen mijn moeder overleed in 2002, zijn mijn zussen en ik permanent verhuisd naar mijn vader en stiefmoeder in Almere. Alle dieren (waaronder ook de paarden) moesten verkocht worden, omdat ze simpelweg niet mee konden naar de drukke stad. Door de verkoop en de moeilijke tijd waar wij als gezin in zaten heb ik geen van de dieren ooit meer terug gezien.

Tot op een bijzondere dag in 2012. Mijn vriend en ik waren deze dag naar Friesland gegaan, om het graf van mijn moeder te bezoeken. Het voelde al aan als een hele mooie dag, maar wat er aan het einde van deze dag gebeurde had ik nooit durven dromen.

Wij reden na het bezoek bij het graf terug tussen allerlei weilanden. Ik ben altijd al een paardenmeisje in hart en nieren geweest, en ik kijk dan ook altijd naar alle paarden die we onderweg tegenkomen. Maar het paard wat ik nu zag kwam mij erg bekend voor.

Ik vroeg mijn vriend om de auto stil te zetten omdat ik niet kon geloven wat ik zag.

In een van de weilanden waar we langs reden stond een Haflinger merrie met een witte stip op haar voorhoofd en een roze vlekje op haar neus. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat ik het echt goed had gezien, en dat dit Bella was. Een van de paarden die vroeger van mijn moeder was.

Het mooie is dat Bella mij ook herkende, en op dat moment had ik meteen besloten dat ik Bella koste wat het kost terug wilde hebben in mijn leven.

Mede met de hulp van mijn oom heb ik Bella terug kunnen kopen van de huidige eigenaar. We hebben haar toen een maand later opgehaald.

Sommige dingen gebeuren met een reden. Ik ben er heel erg van overtuigd dat dit een van de belangrijkste momenten was in mijn leven.

Dankzij Bella heb ik mijn liefde voor dieren nog verder kunnen ontwikkelen, en heb ik de keuze gemaakt om van mijn goortste hobby mijn beroep te maken.

Bella is zonder twijfel het meest dierbare wat mij ooit is overkomen.

Op de foto zie je mij op 8jarige leeftijd samen met Bella.

1 Comment

  • doorMarion Aalberts van Ameijde Geplaatst 14 september 2018 16:09

    Wat een prachtig en ontroerend verhaal en filmpje. Zonder enige twijfel een pracht gift, van je moeder aan jou!! Heel veel fijne jaren samen!!!! ( en met alle andere paarden, ook die er nog aankomen! )
    Ik zal je sponsor zijn!!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.