Volle lease

Leasen op jouw eigen locatie (volle lease)

Wij bieden volle lease van pony’s en paarden aan. Volle lease betekent dat jij écht een eigen pony of paard hebt. Deze pony of paard mag verplaatst worden naar een locatie die jij uitkiest (binnen de straal die wij aangeven). Volle lease is een leuke en een veilige manier om paardeneigenaar te zijn. Een eigen paard kopen kan een hoop risico’s en zorgen geven. Wij bieden de unieke kans om een pony te leasen. Zo heb je alle plezier van een eigen pony of paard, zonder de zorgen! Je hebt geen zorgen over hoge ziekenkosten, hoefsmid kosten, dat je ergens “aan vast zit”, dat je geen klik hebt met een gekocht paard of dat je zoon/ dochter de pony of het paard ontgroeid en dat je de pony of het paard dan weer moet verkopen. Leasen van pony’s en paarden is voor ruiters van alle leeftijden. De gekozen pony of het paard word dan gestald op een stal naar jouw keuze en de gehele verzorging van het paard ligt in jouw handen. Je hebt dan echt een eigen pony of paard en mag hiermee doen wat jij wilt! Je betaald zelf de kosten van de stalling en verzorging van je paard. Bij volle lease zijn er twee mogelijkheden:

Basis lease

Je betaalt alleen voor de lease van je pony of paard. Reguliere dierenarts behandelingen (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, etc.) en veel voorkomende kleine behandelingen -zoals de hoefsmid- neem je zelf voor je rekening. Dierenartskosten zoals opname in een kliniek en operaties komen voor rekening van SophieBella. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan en hoef je je daar nooit zorgen om te maken.
Basis lease kost € 100,- per maand.

All-in lease

Bij all-in lease ben je zeker dat je iedere maand één bedrag betaald en nooit meer. Je hoeft dus niet apart te betalen voor reguliere behandelingen door de dierenarts (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, etc) en veel voorkomende kleine behandelingen, zoals de hoefsmid. Ook dierenartskosten zoals opname in een kliniek en operaties neemt SophieBella voor haar rekening. Je kunt helemaal onbezorgd genieten van je lease paard zonder je zorgen te maken over verdere medische kosten.
All-in lease kost € 145,- per maand.

De betalingen van de volle lease bij SophieBella gaan via automatische incasso.
https://paypro.nl/product/Volle_lease_SophieBella/57596

*Bij volle lease brengen wij de pony of het paard naar de door jou uitgekozen locatie met onze paardenvrachtwagen. Leasen is dus inclusief het transport naar jouw locatie.
* Leasen gaat met een contract. Deze kan op aanvraag vrijblijvend ingezien worden.
*Indien u niet wilt/ kunt betalen via automatisch incasso kan het bedrag overgemaakt, pin, of contant voldaan worden
Hiervoor rekenen wij 10,- administratie kosten.
*Volle lease is mogelijk wanneer de lease pony/ het paard van SophieBella gestald wordt binnen een straal van 30km Almere en 25km vanaf Nederhorst den Berg. Hierin is speling, maar veel verder dan deze straal plaatsen wij geen leasepony’s en paarden.

Harnachement bij volle lease

Bij volle lease (leasen op je eigen locatie) is het harnachement van de pony/ het paard niet inbegrepen. Hier kiezen wij bewust voor met betrekking tot de volgende redenen:

De maat van het zadel van een paard wordt niet alleen bepaald door de lengte en breedte van de rug. Een zadel moet passend zijn voor zowel het paard als de ruiter. Het paard (of de pony) kan dan wel een klein zadel passen, maar wanneer de betreffende ruiter een grote confectiemaat heeft dan past de ruiter niet in het zadel. Het gevolg hiervan is dat de ruiter te veel aan de achterkant van het zadel zal gaan leunen waardoor dit deel van het zadel als een hefboomwerking in de paardenrug inwerkt. Je kunt je voorstellen dat dit hele slechte gevolgen heeft op de pony of het paard.
Een zadel kan aan de andere kant ook weer te groot zijn. Stel je voor dat je een grote maat zadel hebt dat goed past op het paard, dan kan de ruiter die een kleinere maat heeft hier toch nadelige ervaringen aan meemaken. De ruiter vind namelijk steun in het zadel. Wanneer een klein kind bijvoorbeeld in een grote maat zadel zit, dan zal het kind geen steun en houvast kunnen vinden. Daardoor wiebelt het kind in de zit van het zadel en zal daardoor sneller zijn/ haar evenwicht verliezen en tijdens het rijden minder balans hebben.

Daarnaast zijn er veel verschillende disciplines binnen de paardensport waar verschillende zadels voor gebruikt worden. Zo heb je een dressuurzadel voor de dressuur, een springzadel voor het springen, een westernzadel voor western (of gewoon comfortabel voor buitenritten) en ga zo maar door. Je zou kunnen kiezen voor een veelzijdigheidszadel (een combinatie van een spring- en dressuurzadel), maar zelfs binnen de veelzijdigheidszadels is veel verschil. Wil je bijvoorbeeld een diepe zit of juist een zadel met lage zit, wil je een zadel met of zonder boom, wil je een leren zadel of een synthetisch zadel, een bruin of een zwart zadel?

Tot slot heb je de hoofdstellen, waarbij ook veel verschil zit voor zowel pony/ paard als ruiter (leaser). De een wil namelijk liever rijden met een enkelgebroken bit en de ander met een dubbelgebroken bit. Wil je een hoofdstel met gecombineerde neusriem, of een lage neusriem? Zwart, wit, bruin of roze? Of wil je het liefst bitloos rijden? Dat kan natuurlijk allemaal met jouw leasepony of paard.

Wanneer je jouw eigen leasepony hebt, is het de beste optie om alles precies te hebben zoals het bij jullie als combinatie past. Wij kiezen ervoor om geen harnachement met de lease mee te geven omdat dit per combinatie verschilt. Op deze manier kun je aanschaffen wat het beste bij jou én bij jouw leasepony/ paard past.

Hulp nodig?

Het ziet er misschien best spannend uit. Zelf een zadel, hoofdstel en dekje kiezen. Maar dit valt heel erg mee. Harnachement kun je compleet nieuw kopen, maar ook makkelijk tweedehands. Wij helpen je graag met het zoeken van het geschikte harnachement. En het harnachement hoeft echt niet duur te zijn. Voor 50,- zou je al een tweedehands zadel kunnen vinden en voor 30,- een compleet tweedehands hoofdstel. Wij geven door wat de exacte maten zijn en kunnen eventueel ook helpen met het passen van het harnachement. Zo weet je zeker dat alles goed zit en alles naar wens is voor jullie beide en kunnen jullie aan een geweldige tijd samen beginnen.

Voor vragen/ interesse/ bezichtiging van een leasepony of paard – of gewoon om kennis te maken, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. Wij staan iedereen graag te woord.