fbpx

Buitenritten

Plezier in paardrijden.

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, buiten en natuur

Rijden door het Gooisch Natuurreservaat

 

 

Bij SophieBella kun je terecht voor afwisselende buitenritten. Onze paarden zijn bijzonder braaf en betrouwbaar en gewend om op buitenrit te gaan. Wanneer we op buitenrit gaan, ga ik altijd mee als begeleiding. Ik ken de weg en neem ik je mee langs de mooiste plekjes in de buurt. Daarnaast ken ik alle paarden door en door en weet precies hoe ze reageren.

Per rit kunnen er maximaal zeven ruiters mee. Je kunt met een groepje komen, maar individueel aansluiten in een groep kan natuurlijk ook.

Rijkleding is niet verplicht maar wel aangeraden, draag comfortabele kleding. Caps hebben wij in alle maten te leen.

De buitenritten zijn voor ruiters die ten alle tijde controle kunnen hebben over hun paard. Voor absolute beginners zijn deze ritten dus helaas niet mogelijk. Vraag je je af of je voldoende ervaring hebt voor een rit, neem dan contact met ons op zodat wij dit kunnen bespreken. Er is veel mogelijk.

Op buitenrit doen we stap, draf en galop. Voor de liefhebbers is er ook rengalop mogelijk. Liever alleen stappen en draven? Geef dit even aan, dan kunnen we daar rekening mee houden. Als je niet durft te galopperen dan hebben we daar een oplossing voor. Stap en draf is wel verplicht tijdens de ritten, evenals voldoende ervaring hebben om controle te hebben over de pony/ het paard waar je de rit op doet.

De buitenritten gaan door het Gooische Natuur reservaat. Dit is een heel groot en prachtig natuurgebied met bos en heide met veel verschillende planten en bomen en daarnaast allerlei verschillende dieren te zien (herten, vossen, schapen, schotse hooglanders). De ritten door het Gooische Natuurreservaat duren 3uur.

Vooraf nemen we de tijd om uit te kiezen welk pony/ paard bij welke ruiter past en mag je alvast even wennen aan je pony/ paard in de rijbak. Daarna beginnen we aan onze tocht. Deze buitenrit van 3 uur door het reservaat is 47,50 per persoon. Als je meedoet aan een buitenrit mag je van te voren komen om te helpen met opzadelen van de pony’s/ paarden (30 minuten van te voren). Zo leer je alvast je pony/ paard een beetje kennen.

De buitenritten in maart 2019:

Zaterdag 16 maart: 09:00 tot 12:00

De buitenritten in april 2019:

Zondag 7 april: 09:00 tot 12:00
Zaterdag 20 april: 09:00 tot 12:00
Vrijdag 26 april: 17:30 tot 20:30

De buitenritten in mei 2019:

Zaterdag 11 mei: 09:00 tot 12:00
Zondag 19 mei: 09:00 tot 12:00
Zaterdag 25 mei: 09:00 tot 12:00
Vrijdag 31 mei: 17:00 tot 20:00

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, mensen die paardrijden, buiten en natuur

 

Wil jij meedoen aan een buitenrit?

Van harte welkom! Stuur een mail of een whatsapp bericht om je in te schrijven. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Mail: info@sophiebella.nl
Telefoon/ whatsapp: 06- 40320471

Let op: heb je een afspraak en ben je verhinderd geraakt? Zeg de afspraak dan minimaal 24uur van te voren af, dan maken we een nieuwe afspraak. Als de afspraak niet op tijd geannuleerd word, brengen wij deze alsnog in rekening.

Wil je helemaal zelfstandig op buitenrit?

Dit kan wanneer je kiest om een pony of paard bij ons te leasen op stal. Je hebt dan een vaste dag in de week jouw eigen pony of paard waarmee jij zelfstandig op buitenrit kunt of samen met andere leasers. Je krijgt toegang tot het Gooisch Natuurreservaat en alle ruiterpaden. Meer informatie hierover vind je op deze website bij het kopje leasen bij ons op stal.