fbpx

Buitenritten

Plezier in paardrijden.

Buitenritten op onze koudbloedpaarden

 

 

Bij SophieBella kun je terecht voor afwisselende buitenritten. Onze paarden zijn bijzonder braaf en betrouwbaar en gewend om op buitenrit te gaan. Wanneer we op buitenrit gaan, ga ik altijd mee als begeleiding. Ik ken de weg en neem ik je mee langs de mooiste plekjes in de buurt. Daarnaast ken ik alle paarden door en door en weet precies hoe ze reageren. Onze paarden en pony’s worden bitloos gereden.

Per rit kunnen er maximaal zeven ruiters mee. Je kunt met een groepje komen, maar individueel aansluiten in een groep kan natuurlijk ook.

Rijkleding is niet verplicht maar wel aangeraden, draag comfortabele kleding. Caps hebben wij in alle maten te leen.

De buitenritten zijn voor ruiters die ten alle tijde controle kunnen hebben over hun paard. Voor absolute beginners zijn deze ritten dus helaas niet mogelijk. Vraag je je af of je voldoende ervaring hebt voor een rit, neem dan contact met ons op zodat wij dit kunnen bespreken. Er is veel mogelijk.

Op buitenrit doen we stap, draf en galop. Voor de liefhebbers is er ook rengalop mogelijk. Liever alleen stappen en draven? Geef dit even aan, dan kunnen we daar rekening mee houden. Als je niet durft te galopperen dan hebben we daar een oplossing voor. Stap en draf is wel verplicht tijdens de ritten, evenals voldoende ervaring hebben om controle te hebben over de pony/ het paard waar je de rit op doet.

De buitenritten doen we bij ons in Biddinghuizen. We gaan een klein stuk langs de weg door het gras en komen dan aan in het bos met allemaal leuke routes en prachtige uitzichten.

Vooraf nemen we de tijd om uit te kiezen welk pony/ paard bij welke ruiter past en mag je alvast even wennen aan je pony/ paard in de rijbak. Daarna beginnen we aan onze tocht. Deze buitenrit van 3 uur door het bos is €47,50 per persoon. Als je meedoet aan een buitenrit mag je van te voren komen om te helpen met opzadelen van de pony’s/ paarden (30 minuten van te voren). Zo leer je alvast je pony/ paard een beetje kennen alvorens we op rit gaan.

De buitenritten in september 2019:

Zaterdag 21 september 09:00/ 12:00 VOL
Zondag 29 september 09:00/ 12:00 VOL

De buitenritten in oktober 2019:

Zaterdag 12 oktober 09:00/12:00
Zondag 20 oktober 09:00/ 12:00

De buitenritten in november 2019:

Zondag 17 november 09:00/12:00

De buitenritten in december 2019:

Zaterdag 7 december 09:00/12:00
Zaterdag 28 december 09:00/12:00

Wil jij meedoen aan een buitenrit?

Van harte welkom! Stuur een mail of een whatsapp bericht om je in te schrijven. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Mail: info@sophiebella.nl
Telefoon/ whatsapp: 06- 40320471

Let op: heb je een afspraak en ben je verhinderd geraakt? Zeg de afspraak dan minimaal 24uur van te voren af, dan maken we een nieuwe afspraak. Als de afspraak niet op tijd geannuleerd word, brengen wij deze alsnog in rekening.

Wil je helemaal zelfstandig op buitenrit?

Dit kan wanneer je kiest voor een bijrijdpony of paard bij ons op stal. Je hebt dan een vaste dag in de week jouw eigen pony of paard waarmee jij zelfstandig op buitenrit kunt of samen met andere bijrijders. Je kunt dan zelfstandig op buitenrit. Meer informatie hierover vind je op deze website bij het kopje bijrijdpony’s.