fbpx

Paard beleren/ zadelmak maken

Bij SophieBella kun je je pony of paard laten beleren. Denk hierbij aan het zadelmak en/ of ruitermak maken van een paard, of tot een bepaald niveau trainen. Vrijwel alle verschillende soorten zijn welkom; pony’s, paarden, warmbloeden en koudbloeden. Zowel merries, ruinen als hengsten. Voor het zadelmak en ruitermak maken zijn ponys en paarden welkom met een schofthoogte vanaf 1,35.

Speciale training

Bij SophieBella is het mogelijk om je paard te laten beleren, trainen en inrijden. We hebben ervaring met pony’s en paarden van verschillende achtergronden en karakters. Of ze nu uit een natuurgebied komen en geen mensen gewend zijn, de basis al kennen of net uit de opfok komen; je kunt voor de training van jouw paard bij ons terecht.

Volledig verzorgd

Tijdens de training is je pony of paard met volpension te gast bij SophieBella. Je paard komt iedere dag buiten in de paddock en heeft altijd onbeperkt toegang tot ruwvoer, zowel op stal als in de paddock. De stalling van je paard is all inclusive: de stal word iedere dag uitgemest, je paard wordt binnen en buiten gezet en krijgt onbeperkt te eten. Op stal staat het paard op een strobedekking. In overleg kan uiteraard ook andere bodembedekking gebruikt worden. De pony’s en paarden staan bij ons zo vaak mogelijk buiten en als dat kan ook samen in een paddock met soortgenoten. Met goed weer is er ook mogelijkheid om 24/7 buiten te staan.

Stap voor stap

Je pony/ paard is iedere dag onder handen. Hij word iedere dag aan een halster geleid van en naar de paddock en krijgt iedere dag aandacht. Het paard krijgt daarnaast meerdere keren per week training. In het begin vooral grondwerk, zoals aan het halster lopen, wennen aan hoofdstel en longeersingel, een bit, longeren, et cetera. Je paard leert daarna steeds meer bij, van wennen aan het zadel en uiteindelijk ook tot het rijden. Dit word in veel etappes van kleine stapjes gedaan en geheel op het tempo van het paard of de pony.

Training op maat

Ieder paard is anders. Bij ieder paard duurt de periode van het zadelmak maken dus ook anders. We passen ons aan op het tempo van het paard. Niets word te snel gedaan, omdat het paard er anders slechte ervaringen aan overhoudt.

Het trainen gaat door tot het gewenste niveau van u als eigenaar en wat haalbaar is voor het paard. Bijvoorbeeld het rijden van een nette B proef, of gewend zijn aan buitenritten in het bos of enkel de basis waarna de eigenaar het doorrijden zelf kan doen. Er is veel mogelijk. Neem vrijblijvend contact op voor vragen en/ of het maken van een kennismakings gesprek.

Zadelmak en ruitermak maken (inrijden) incl. volpension: € 500,- per Β maand inclusief BTW.