fbpx

Onze pensionstal

Faciliteiten

Op onze Paddock Paradise hebben wij verschillende faciliteiten voor paarden en hun baasjes. Wij zorgen er voor dat er altijd voldoende te eten is voor de pony’s en paarden en dat de paddocks netjes worden uitgemest en bijgehouden. In de zomer worden de pony’s en paarden van en naar het weiland gebracht. Naast ruwvoer zijn er ook takken waar de paarden en pony’s lekker van kunnen knabbelen en is er altijd bewegingsvrijheid. Jouw pony of paard kan in onze grote paddock paradise gaan en staan waar hij/zij wil. Pension is bij ons all- in: je hoeft zelf nooit iets te doen.

De faciliteiten voor jou:

 • Verlichte buitenbak 20×40 (eb- en vloed rijbak) Onze rijbaan heeft een perfecte bodem en kan met alle weersomstandigheden bereden worden. Er is nooit last van modder!
 • Round pen/ longeerkraal
 • Ruime zadelkasten
 • Verwarmde kantine
 • Toilet, omkleedruimte
 • Grote overdekte poets- en zadelplaats
 • Een fijne sfeer op stal

De faciliteiten voor je paard:

 • 24/7 vrij rondlopen op de track, in de schuren, op het erf
 • onbeperkt goed hooi
 • altijd vers water –ook als het vriest!
 • schuilruimtes: grote inloopschuur, afdak, kapschuur et cetera
 • natuurlijk leven in een groep met soortgenoten, zoals het hoort!
 • altijd sociaal contact
 • het hele jaar droog zand om lekker in te rollen en spelen
 • Grote waterpoel met kwelwater

Buitenrijden

Ook voor de ruiter die er graag opuit gaat met zijn/ haar pony of paard ontbreekt er niets aan de omgeving rondom onze stal. Er zijn verschillende routes te rijden vanaf onze stal naar de omliggende bossen. Onze stal is gelegen aan een weg waar weinig verkeer is en een brede berm, je hebt dus geen tot weinig last van ander verkeer. Het stukje langs de weg is kort, voordat je het weet bevind je je in de verschillende buitenrit mogelijkheden. Er zijn een aantal recreatieve ruiters op onze stal, dus als je het gezellig vind om samen  te gaan kan dat natuurlijk. Via onze whatsapp groep kun je altijd  vragen of iemand zin heeft om met je mee te gaan op buitenrit.

SophieBella’s Paddock Paradise

Om je een beeld te geven volgen hier een paar foto’s van onze Paddock Paradise. De kudde heeft iedere dag altijd de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen. Of dat nu op het voerplein, bij de waterpoel, binnen of op het zand is.
Het is bijna niet te geloven maar toch echt waar: onze plek is in het echt nóg mooier!

 

De paddock & de track

Op de onderstaande twee foto’s zie je het zandgedeelte van onze Paradise. Dit is een groot omheind stuk met hieromheen nog een track.

De waterbron

Aan het eind van deze zandpaddock, in het achterste gedeelte, vind je onze waterpoel. Dit is een kwelwaterbron, deze wordt gevuld met water vanaf de bodem. In deze poel zitten waterplantjes om het water schoon te houden, hierdoor is er geen last van alg. De paarden kunnen hieruit drinken en in de zomer kunnen ze er ook in om pootje te baden of zelfs een stukje te zwemmen!

Weidegang

In de zomer is er mogelijkheid tot weidegang. De weide is het enige deel van onze paddock paradise waar de pony’s en paarden niet zelfstandig naartoe kunnen. Er zijn namelijk pony’s en paarden waarvan de eigenaar liever niet wilt dat ze op het gras staan in verband met suikerresistentie, hoefbevangenheid of overgewicht. Wij passen ons aan op de behoeftes van de pony’s/ paarden en hun eigenaren. Indien je pony/ paard wel op het weiland mag dan wordt je pony of paard in de zomer ‘s ochtends op de wei gezet en gaat vanaf de middag weer vrij de paddock op. Als je paard niet de wei opgaat, dan blijft hij met het hele groepje dat geen weidegang heeft gewoon op de paddock. Daar vermaken ze zich overigens ook prima!

Ons grasland is ingezaaid met een speciaal paardengrasmengsel. Het is een gevarieerd grasland met verschillende gras-rassen, planten en kruiden.

Vrije doorgang

De pony’s en paarden bepalen zelf waar ze naartoe lopen. Een deel het terrein is verhard en het andere deel is zand. Hieronder zie je de doorgang vanaf het voerplein naar de zandpaddock, track, waterbron en de grasweides.

Het voerplein

Op het verharde deel van onze paddock paradise hebben wij verschillende plaatsen waar de pony’s en paarden kunnen eten. Verschillend van kleine tot grote voerbakken: zo kan iedere pony en ieder paard zijn buikje rond eten. Er zijn zo veel voerplaatsen zodat de pony’s en paarden lager in rang ook mogelijkheid houden om te eten. Ze leven hier immers in een groep. Als er een dominant paard is dat een ander weg stuurt, dan maakt dat niet uit. Er zijn namelijk nog genoeg andere plaatsen om door te gaan met eten.

Het ruwvoer dat bij ons wordt gegeven is uitsluitend goede kwaliteit hooi. Wij voeren geen kuil en geen voordroogkuil. Hooi is veel beter en gezonder. Daarnaast hebben de pony’s en paarden altijd beschikking tot hun hooi. Dit is ideaal voor het verteringsstelsel van de pony of het paard en hierdoor wordt het natuurlijke eetpatroon behouden.

De grote binnenplaats

Over het gehele terrein zijn er verschillende schuilplaatsen. Pony’s en paarden kunnen daar schuilen voor regen, wind en in de zomer voor de zon. Naast alle kleine schuilmogelijkheden hebben we ook nog een grote binnenplaats. Dit is een grote ruimte bedekt met een vlasbodem. Deze vlasbodem is een fijne ondergrond voor de pony’s en paarden om in de liggen en te rusten en tevens biedt dit ook een zachte ondergrond voor de hoeven.

Naast de grote binnenplaats zijn er ook andere schuilplaatsen. De pony’s en paarden kunnen altijd zelf kiezen waar ze willen staan.

De rijbaan

Wij beschikken over een 20×40 eb en vloed rijbaan. Dit betekent dat onze rijbaan altijd een goede bodem heeft: hij wordt niet te droog en komt ook niet onder water te staan. Deze rijbaan is ook goed verlicht door 4 lampen.

Longeerkraal / Roundpen

Naast onze rijbaan hebben we ook een roundpen/ longeerkraal. Hierin kun je je paard uiteraard longeren en trainen maar ook voor grondwerk en dergelijke is dit een fijne ruimte!

All you can eat

De pony’s en paarden kunnen op verschillende plaatsen hooi eten. Er is voldoende ruimte voor iedereen en iedereen kan zelf kiezen waar ze eten.

Iedere voerbak vullen we twee keer per dag, er is doorlopend voldoende te eten. Overigens zijn al deze voerplaatsen op het betegelde deel van de paddock. Als er dan wat hooi uit de bak valt kan dit gewoon opgegeten worden zonder zorgen over bijvoorbeeld zandkoliek.

Op verschillende plekken hangen himalaya(zout) likstenen en mineralenstenen. Met een liksteen kan je pony of paard zelf voorzien in zijn behoefte aan zout en andere belangrijke mineralen zoals magnesium, zink, koper, jodium, mangaan en selenium.

Overdekte poetsplaats en knusse kantine

In dezelfde ruimte als de grote binnenplaats met vlasbodem hebben we ook een ruime overdekte (en verlichte) poetsplaats. Je kunt je paard hier rustig borstelen en verzorgen, opzadelen et cetera.

Onze knusse kantine is van alle gemakken voorzien. We hebben thee en koffie voor onze pensiongasten, daarnaast is er ook een magnetron/ oven en tosti-ijzer, koelkast en vriezer voor vrij gebruik van iedereen. Vanaf de kantine kun je naar de paarden in de binnenplaats kijken. Super gezellig!

Leven in harmonie

De pony’s en paarden leven in de kudde als een grote familie.

Tarief

Onze pensionprijs is all- inclusive 350,- per maand. Er hoeft nooit iets te worden gedaan voor de pensiongasten: je komt dus enkel voor je plezier! Inclusief onbeperkt hooi en de ruimte voor jouw pony of paard om te gaan en staan waar hij/zij wil op onze paddock paradise.