fbpx

Foto’s

SophieBella’s Paddock Paradise

Om je een beeld te geven volgen hier een paar foto’s van onze Paddock Paradise. De kudde heeft iedere dag altijd de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen. Of dat nu op het voerplein, bij de waterpoel, binnen of op het zand is.
Het is bijna niet te geloven maar toch echt waar: onze plek is in het echt nΓ³g mooier!

 

De paddock & de track

Op de onderstaande twee foto’s zie je het zandgedeelte van onze Paradise. Dit is een groot omheind stuk met hieromheen nog een track.

De waterbron

Aan het eind van deze zandpaddock, in het achterste gedeelte, vind je onze waterpoel. Dit is een kwelwaterbron, deze wordt gevuld met water vanaf de bodem. In deze poel zitten waterplantjes om het water schoon te houden, hierdoor is er geen last van alg. De paarden kunnen hieruit drinken en in de zomer kunnen ze er ook in om pootje te baden of zelfs een stukje te zwemmen!

Weidegang

In de zomer is er mogelijkheid tot weidegang. De weide is het enige deel van onze paddock paradise waar de pony’s en paarden niet zelfstandig naartoe kunnen. Er zijn namelijk pony’s en paarden waarvan de eigenaar liever niet wilt dat ze op het gras staan in verband met suikerresistentie, hoefbevangenheid of overgewicht. Wij passen ons aan op de behoeftes van de pony’s/ paarden en hun eigenaren. Indien je pony/ paard wel op het weiland mag dan wordt je pony of paard in de zomer ‘s ochtends op de wei gezet en gaat vanaf de middag weer vrij de paddock op. Als je paard niet de wei opgaat, dan blijft hij met het hele groepje dat geen weidegang heeft gewoon op de paddock. Daar vermaken ze zich overigens ook prima!

Ons grasland is ingezaaid met een speciaal paardengrasmengsel. Het is een gevarieerd grasland met verschillende gras-rassen, planten en kruiden.

Vrije doorgang

De pony’s en paarden bepalen zelf waar ze naartoe lopen. Een deel het terrein is verhard en het andere deel is zand. Hieronder zie je de doorgang vanaf het voerplein naar de zandpaddock, track, waterbron en de grasweides.

Het voerplein

Op het verharde deel van onze paddock paradise hebben wij verschillende plaatsen waar de pony’s en paarden kunnen eten. Verschillend van kleine tot grote voerbakken: zo kan iedere pony en ieder paard zijn buikje rond eten. Er zijn zo veel voerplaatsen zodat de pony’s en paarden lager in rang ook mogelijkheid houden om te eten. Ze leven hier immers in een groep. Als er een dominant paard is dat een ander weg stuurt, dan maakt dat niet uit. Er zijn namelijk nog genoeg andere plaatsen om door te gaan met eten.

Het ruwvoer dat bij ons wordt gegeven is uitsluitend goede kwaliteit hooi. Wij voeren geen kuil en geen voordroogkuil. Hooi is veel beter en gezonder. Daarnaast hebben de pony’s en paarden altijd beschikking tot hun hooi. Dit is ideaal voor het verteringsstelsel van de pony of het paard en hierdoor wordt het natuurlijke eetpatroon behouden.

De grote binnenplaats

Over het gehele terrein zijn er verschillende schuilplaatsen. Pony’s en paarden kunnen daar schuilen voor regen, wind en in de zomer voor de zon. Naast alle kleine schuilmogelijkheden hebben we ook nog een grote binnenplaats. Dit is een grote ruimte bedekt met een vlasbodem. Deze vlasbodem is een fijne ondergrond voor de pony’s en paarden om in de liggen en te rusten en tevens biedt dit ook een zachte ondergrond voor de hoeven.

De rijbaan

Wij beschikken over een 20×40 eb en vloed rijbaan. Dit betekent dat onze rijbaan altijd een goede bodem heeft: hij wordt niet te droog en komt ook niet onder water te staan. Deze rijbaan is ook goed verlicht door 4 lampen.

Longeerkraal / Roundpen

Naast onze rijbaan hebben we ook een roundpen/ longeerkraal. Hierin kun je je paard uiteraard longeren en trainen maar ook voor grondwerk en dergelijke is dit een prima ruimte!