fbpx

Lease pony/ paard

Let op! Wij zijn gestopt met leasepony’s en leasepaarden. Wij nemen geen nieuwe leasers aan. Wij pakken dit wellicht in de toekomst weer op. Bedankt voor jullie interesse.

Voor slechts €65,- per maand jouw “eigen” pony of paard op een vaste dag in de week!

Leasen bij SophieBella

Wat is een leasepony of leasepaard?

Wij bieden bij onze pensionstal leasepony’s  en paarden aan. Een leasepony of paard kun je beschouwen als jouw eigen paard, maar dan geheel zorgeloos en zonder risico’s. Je hebt een dag (of meerdere dagen) jouw eigen pony of paard. Je kunt die dag komen hoe laat je wilt, blijven hoe lang je wilt, en samen met jouw pony of paard doen wat je zelf wilt. Precies zoals bij een eigen paard!

 

Hoe werkt het?

Wij hebben een aantal pony’s en paarden beschikbaar voor lease op onze locatie. Wij hebben een all- in volpension. Dit betekend dat je nooit klusjes hoeft te doen en alleen maar komt voor je plezier. Alle paarden worden hier door ons gevoerd en verzorgd, de mest wordt twee keer per dag weggehaald en de voerbakken gevuld. Jij komt echt alleen voor je plezier.

Een vast bedrag per maand: Zonder risico’s of onverwachte kosten

De kosten van het leasen zijn voor jou iedere maand hetzelfde. Je komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan. Bovendien is het leasen per kalendermaand opzegbaar en zit je nooit ergens aan vast. Wij betalen de hoefsmid, dierenarts, vaccinaties en andere zorgkwesties en wij zorgen er voor dat dit altijd netjes op tijd gebeurt. Zo worden bij jou alle zorgen ontnomen en is “jouw” paard altijd tiptop in orde. Een leasepony of paard op een vaste dag van de week kost €65,- per maand. Die dag komt er niemand anders voor de pony of het paard en kun je het echt als eigen paard beschouwen. Wil je meerdere dagen leasen, dan kan dat ook (mits pony/ paard beschikbaar is).

Gebruik van alle faciliteiten en inclusief harnachement

 

Onze paarden hebben een eigen hoofdstel, zadel, halster en dekjes. Je mag gebruik maken van het harnachement van “jouw” pony/paard. Als je een eigen halster, hoofdstel, dekje en dergelijke wilt gebruiken met de juiste maat dan mag dat ook. Je mag vrij gebruik maken van de faciliteiten op ons terrein (buitenbak, binnenbak, overdekte poetsplaats, longeerkraal et cetera!) Wij zijn iedere dag geopend van 09:00 tot 22:00, je kunt zelf kiezen hoe laat je komt. Onze pony’s en paarden leven niet in stallen maar op een speciaal ingericht terrein speciaal voor de kudde.  Je pakt de pony of het paard zelf uit de kudde en zadelt zelf op/ af. Net zoals je zou doen bij een eigen paard. Je mag met “jouw” pony of paard doen wat je wilt: poetsen en vlechten op de overdekte poetsplaats, in de zomer zwemmen in de waterpoel, op buitenrit gaan, springen, dressuur of zonder zadel een rondje in de rijbak. Bijna alles is mogelijk. Wil je meer weten over onze stal en onze faciliteiten klik dan hier!

Begeleiding is mogelijk

Mocht je lessen willen volgen met jouw leasepony/  leasepaard dan kan dat. Bij ons op stal worden lessen gegeven door gediplomeerd ORUN allround instructrice. Je kunt les krijgen in engels rijden, springen en dressuur. Daarnaast is het mogelijk om met jouw leasepony/ leasepaard lessen te volgen in grondwerk en vrijheidsdressuur.

 

Mag de leasepony of het leasepaard verhuisd worden?

Onze leasepony’s en leasepaarden wonen bij ons. Deze pony’s en paarden zijn niet beschikbaar om te leasen op eigen locatie of te verhuizen.

Hoe kom ik in aanmerking?

Om een pony of paard bij ons te leasen moet je zelfstandig je pony/ paard uit de kudde kunnen halen en moet je zelfstandig kunnen op- en afzadelen. Ook moet je zelfstandig kunnen op- en afstappen en moet je zelfstandig kunnen rijden. Afhankelijk van je niveau en in overleg kun je op buitenrit. Een ouder bij een kind welke het kind kan begeleiden met voldoende kennis hierover is ook toegestaan. Aan leasen is geen minimale leeftijd en geen maximale leeftijd verbonden. Bij jonge kinderen dient de ouder/ verzorger op stal te blijven voor de juiste begeleiding en voor de veiligheid van het kind. Heb je interesse om een pony of paard bij ons te leasen? Je bent van harte welkom om kennis te maken en te komen proefrijden. Hiervoor dient wel van te voren via mail een afspraak te worden gemaakt.

 

Onze leasepony’s en paarden:

  • Dazzling is een Franse warmbloed merrie met een prachtige voskleurige vacht. Ze heeft een schofthoogte van ongeveer 1.60. Ze heeft een bijzonder vriendelijk karakter en zet nooit een stap verkeerd. Onder het zadel is ze voorwaards. Een gevorderde ruiter kan goed op haar rijden maar voor een beginner/ halfgevorderde is ze niet geschikt. Ze vind alles leuk om samen te doen, of dat nu grondwerk, dressuur of buitenrijden is. Ze wil graag haar best doen voor je. Dazzling is op het moment volledig verleased en daarom niet beschikbaar.
  • Truly is een tinker merrie met twee prachtige blauwe ogen en mooie lange manen. Truly is erg lief en rustig. Ze is de zus van Moontje, die ook bij ons woont. Truly is braaf met rijden en is voor zowel kinderen als volwassenen erg geschikt. Ze kijkt nergens van op en schrikt niet snel. Truly heeft een schofthoogte van ongeveer 1,39. Truly is op het moment volledig verleased en daarom niet beschikbaar.
  • Moontje is een tinker merrie met een erg zachtaardig karakter. Moontje is het zusje van Truly, die ook bij ons woont. Moontje is geschikt voor kinderen, onervaren ruiters en angstige ruiters doordat ze zo kalm is. Haar  schofthoogte is  ongeveer 1,35. Ze  heeft meer “ho” dan “go” en sjokt graag haar rondje door de bak. Ze  wordt bitloos gereden en met barebackpad, dat vind ze het prettigst. Ze  houdt van tutten en knuffelen en kan uren stilstaan op de poetsplaats. Een wandelingetje maken vind ze ook leuk. Intensief rijden is niet weggelegd voor Moontje en daar doe  je haar geen plezier mee, ze doet het liever lekker rustig aan. Moontje is op het moment volledig verleased en daarom niet beschikbaar.
  • Black Pearl is een mooie zwarte tinker merrie van ongeveer 1,40. Black Pearl is gek op buitenritten en kijkt nooit ergens voor op. Ze is voor niets bang. Ze kan ook goed springen en dressuur, maar ben je nog niet gevorderd dan kan ze ook een beetje in de maling nemen. Het is een hele slimme pony! Ze is meer geschikt voor (jong) volwassenen of meiden/ jongens met meer ervaring. Black Pearl is op het moment volledig verleased en daarom niet beschikbaar.
  • Angel is op het moment volledig verleased en daarom niet beschikbaar.
  • Miracle is op het moment volledig verleased en daarom niet beschikbaar.

Let op: wij verleasen op dit moment niet meer.

info@sophiebella.nl