fbpx

Leasen

Zorgeloos jouw eigen pony of paard leasen bij SophieBella

Leasen op locatie naar keuze

Wat is een leasepony of leasepaard?

Bij SophieBella kun je een pony of paard leasen. Leasen bij ons betekent dat jij écht een eigen pony of paard hebt zonder aanschafkosten. Deze pony of paard mag verplaatst worden naar een locatie die jij uitkiest (binnen de straal die wij aangeven). Leasen is een leuke en een veilige manier om paardeneigenaar te zijn. Een eigen paard kopen kan namelijk een hoop risico’s en zorgen geven. Daarom bieden wij de unieke kans om een pony of paard te leasen. Zo heb je alle plezier van een eigen pony of paard, zonder de zorgen! Zo heb je geen zorgen over hoge ziekenkosten, hoefsmid kosten, dat je ergens “aan vast zit”, dat je geen klik hebt met een gekocht paard of dat je zoon/ dochter de pony of het paard ontgroeid en dat je de pony of het paard dan weer moet verkopen. Leasen van pony’s en paarden is bij ons voor ruiters van alle leeftijden en niveaus. Je kiest zelf een locatie uit waar jij je pony of paard gestald wilt hebben en de gehele verzorging van het paard ligt in jouw handen. Je hebt dan echt een eigen pony of paard en mag hiermee doen wat jij wilt! De manier van stalling van het paard maakt niet uit, dat mag je zelf bepalen. Wil jij je pony of paard bijvoorbeeld graag op een manege in een stal hebben dan kan dat, en als je hem in een paddock paradise of een weiland wilt stallen kan dat ook. Als je er de mogelijkheid toe hebt de pony of het paard aan huis te stallen dan kan dat natuurlijk ook. Je bepaalt het helemaal zelf, net zoals je dat bij een gekocht paard zou doen.

Stallingskosten van een leasepony/ leasepaard zijn voor rekening van de leaser.
Stallingskosten bij een stal naar keuze is niet inbegrepen in de maandelijkse bijdrage voor jouw leasepony/ paard.

Lease jouw pony of paard bij SophieBella!

De pony of het paard dat je leaset, kun je echt beschouwen als je eigen pony of paard. Je kunt zelf kiezen wat je met de pony of het paard wilt doen: buitenritjes, vrijheidsdressuur, horsemanship, springen, crossen, mennen, dressuur… Wat je maar wilt. Je kunt uiteraard ook KNHS wedstrijden starten met je pony of paard, of je pony/ paard meenemen op lange buitenritten.

Een pony of paard leasen voor je bedrijf?

Lease je een pony of paard bedrijfsmatig bijvoorbeeld om les of coaching te geven dan is de BTW aftrekbaar bij alle varianten lease bij SophieBella.

Geen zorgen over betalingen

De betalingen van de volle lease bij SophieBella gaan via automatische incasso. Je hoeft je dus nooit druk te maken over de betalingen. Dit gaat allemaal automatisch.

Hoe werkt het?

Bij SophieBella kun je eenvoudig kiezen wat voor soort lease je wilt. De een wil wat meer zekerheid en de ander wil lage maandelijkse kosten. Daarom kun je bij ons kiezen uit drie verschillende pakketten: brons, zilver en goud lease.

Brons lease

Bij brons lease kies je een pony of paard. Je hebt voor deze pony of het paard geen aanschafkosten. De pony of het paard word op locatie gebracht. Reguliere dierenarts behandelingen (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid,en veel voorkomende kleine behandelingen -zoals de hoefsmid- neem je zelf voor je rekening. Dierenartskosten zoals opname in een kliniek en operaties zijn tevens voor eigen rekening. Je hebt dus direct een eigen pony of paard zonder aanschafkosten en deze word gebracht op de locatie die jij kiest.

Brons lease is €110,- per maand inclusief 21% btw (Dit is €90,91 exclusief BTW)

Zilver lease

Bij zilver lease kies je een pony of paard. Je hebt voor deze pony of het paard geen aanschafkosten. De pony of het paard word op locatie gebracht. Reguliere dierenarts behandelingen (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, etc.) en veel voorkomende kleine behandelingen -zoals de hoefsmid- neem je zelf voor je rekening. Dierenartskosten bij een ongeval of ernstige gevallen zoals opname in een kliniek en operaties zijn voor rekening van SophieBella. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan.

Zilver lease is €150,- per maand inclusief 21% btw (Dit is €123,97 exclusief BTW)

Goud lease

Bij goud lease kies je een pony of paard. Je hebt voor deze pony of het paard geen aanschafkosten. De pony of het paard word op locatie gebracht. Reguliere dierenarts behandelingen (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, etc.) en veel voorkomende kleine behandelingen -zoals de hoefsmid zijn voor rekening van SophieBella. Dierenartskosten bij een ongeval of ernstige gevallen zoals opname in een kliniek en operaties zijn ook voor rekening van SophieBella. Bij goud lease ben je zeker dat je iedere maand één bedrag betaald en nooit meer. Je hoeft dus niet apart te betalen voor reguliere behandelingen door de dierenarts (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, ontworming) en veel voorkomende kleine behandelingen, zoals de hoefsmid. Ook dierenartskosten zoals opname in een kliniek en operaties neemt SophieBella voor haar rekening. Osteopaat, masseur, tandarts en ontwormingen zijn tevens bij het pakket inbegrepen. Je kunt helemaal onbezorgd genieten van je lease paard zonder je zorgen te maken over medische kosten. Als bonus krijg je bij het goud pakket minimaal 3 keer per jaar een Goody voor jou en je paard opgestuurd.

Goud lease is €190,- per maand inclusief 21% btw (Dit is €157,02 exclusief BTW)

Diamant lease

Je kunt zelf een plek kiezen waar jij je leasepony of paard stalt. Woon je in de buurt van Biddinghuizen, dan kan je kiezen voor ons Diamant pakket. Kies je er namelijk voor om met je leasepony of paard bij ons in volpension te komen staan bij SophieBella’s Paradise in Biddinghuizen, dan krijg je extra voordeel. Je hebt dan een leasepony of leasepaard inclusief volpension, onbeperkt ruwvoer en mag gebruik maken van alle faciliteiten bij SophieBella’s Paradise. Je hebt voor je leasepony of leasepaard het complete Goud Lease pakket met korting. Bij diamant lease kies je een pony of paard. Je hebt voor deze pony of het paard geen aanschafkosten. De pony of het paard word op locatie gebracht. Reguliere dierenarts behandelingen (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, etc.) en veel voorkomende kleine behandelingen -zoals de hoefsmid zijn voor rekening van SophieBella. Dierenartskosten bij een ongeval of ernstige gevallen zoals opname in een kliniek en operaties zijn ook voor rekening van SophieBella. Bij diamant lease ben je zeker dat je iedere maand één bedrag betaald en nooit meer. Je hoeft dus niet apart te betalen voor reguliere behandelingen door de dierenarts (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, ontworming) en veel voorkomende kleine behandelingen, zoals de hoefsmid. Ook dierenartskosten zoals opname in een kliniek en operaties neemt SophieBella voor haar rekening. Osteopaat, masseur, tandarts en ontwormingen zijn tevens bij het pakket inbegrepen. Je kunt helemaal onbezorgd genieten van je lease paard zonder je zorgen te maken over medische kosten. Als bonus krijg je bij het diamant pakket minimaal 3 keer per jaar een Goody voor jou en je paard opgestuurd. Je leasepony of leasepaard staat dan in volpension bij ons op de Paddock Paradise en je word volledig door ons verzorgd. Je hoeft dus zelf alleen maar te komen voor je plezier en hoeft nooit een stal uit te mesten. Je krijgt bij het diamant pakket automatisch korting op ons leasetarief en korting op de pensionstalling.

€20,- korting per maand op de volpension prijs bij SophieBella’s paradise
€45,- korting per maand op de lease prijs van een leasepony of paard bij ons
(Je hebt dezelfde luxe als het Goud pakket, maar dan met extra korting).

In totaal krijg je dus iedere maand maarliefst €65,- korting.

Diamant lease is €475,- per maand inclusief 21% btw (Dit is €392,56 exclusief BTW)

 

Kom ik in aanmerking?

Leasen is een fantastische en veilige manier om een eigen pony of paard te hebben. Wij raden aan dat enige ervaring handig is alvorens te beginnen met het leasen. Het fijne aan leasen is dat je altijd een contactpersoon hebt om onzekerheden mee te bespreken en om advies te vragen. Je hoeft dus echt niet een vergevorderde ruiter te zijn om een pony te leasen en je discipline maakt niets uit. Leasen is voor iedereen die op een veilige en voordelige manier wil genieten van een eigen pony/ paard!

Welke afspraken worden er gemaakt?

Het leasen van een pony of paard bij SophieBella gaat met een contract. Deze is opgesteld om afspraken en regels duidelijk voor elkaar op een rijtje te hebben. Zo kan er nooit miscommunicatie ontstaan en staat alles duidelijk op papier.

Kan ik mijn leasepony/ paard kopen?

Wanneer je helemaal gek bent op je leasepony/ paard en je over wilt op een koop, dan is dat mogelijk. In principe zijn alle pony’s en paarden die bij ons in de lease zijn te koop. De verkoop prijs van de leasepony of het leasepaard stellen we vooraf op het contract vast. Mocht de leasepony of het paard niet te koop zijn, dan wordt dit altijd voorafgaande aan het leasen door ons aangegeven en in het contract aangegeven om verwarring te voorkomen.

Leasepony’s en paarden die in de lease zijn, zijn alleen te koop voor het huidige leasebaasje. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat iemand jouw leasepony of paard koopt, aangezien deze optie er alleen is voor degene die de pony of het paard op dat moment leaset.

Hoe komt mijn leasepony/ paard op mijn gekozen locatie?

Wanneer je een leasepony of leasepaard van ons kiest dan brengen wij deze naar de locatie die jij gekozen hebt. Het transport heeft een basis tarief van €25,00 inclusief het opladen en afladen van de pony/ het paard en we zorgen voor een veilig transport. De kilometer/ brandstof vergoeding bedraagt €0,75 per kilometer. Wij komen altijd je pony/ paard brengen omdat wij willen zien waar de pony of het paard gaat wonen. We spreken samen een dag en tijd af waarop wij de pony of het paard naar je toe komen brengen.

Maakt het uit in welke provincie ik zit?

Wij willen graag enigszins in de buurt blijven van onze leasepony’s en paarden. Daarom kunnen onze pony’s en paarden niet naar iedere locatie toe.

De provincies waar wij jouw leasepony/ paard heen kunnen brengen zijn:
– Friesland
– Flevoland
– Drenthe
– Overijssel
– Gelderland
– Utrecht

Groningen, Noord holland en Zuid holland zijn alleen mogelijk indien de gekozen locatie niet te ver in de provincie zit. Dit is rond de grens mogelijk, ver in deze provincies niet. Neem hierover contact op voor informatie over een specifiek deel van deze provincie en wat de mogelijkheid is op deze locatie.

Harnachement bij volle lease

Bij volle lease (leasen op je eigen locatie) is het harnachement van de pony/ het paard niet inbegrepen. Hier kiezen wij bewust voor met betrekking tot de volgende redenen:

De maat van het zadel van een paard wordt niet alleen bepaald door de lengte en breedte van de rug. Een zadel moet passend zijn voor zowel het paard als de ruiter. Het paard (of de pony) kan dan wel een klein zadel passen, maar wanneer de betreffende ruiter een grote confectiemaat heeft dan past de ruiter niet in het zadel. Het gevolg hiervan is dat de ruiter te veel aan de achterkant van het zadel zal gaan leunen waardoor dit deel van het zadel als een hefboomwerking in de paardenrug inwerkt. Je kunt je voorstellen dat dit hele slechte gevolgen heeft op de pony of het paard.
Een zadel kan aan de andere kant ook weer te groot zijn. Stel je voor dat je een grote maat zadel hebt dat goed past op het paard, dan kan de ruiter die een kleinere maat heeft hier toch nadelige ervaringen aan meemaken. De ruiter vind namelijk steun in het zadel. Wanneer een klein kind bijvoorbeeld in een grote maat zadel zit, dan zal het kind geen steun en houvast kunnen vinden. Daardoor wiebelt het kind in de zit van het zadel en zal daardoor sneller zijn/ haar evenwicht verliezen en tijdens het rijden minder balans hebben.

Daarnaast zijn er veel verschillende disciplines binnen de paardensport waar verschillende zadels voor gebruikt worden. Zo heb je een dressuurzadel voor de dressuur, een springzadel voor het springen, een westernzadel voor western (of gewoon comfortabel voor buitenritten) en ga zo maar door. Je zou kunnen kiezen voor een veelzijdigheidszadel (een combinatie van een spring- en dressuurzadel), maar zelfs binnen de veelzijdigheidszadels is veel verschil. Wil je bijvoorbeeld een diepe zit of juist een zadel met lage zit, wil je een zadel met of zonder boom, wil je een leren zadel of een synthetisch zadel, een bruin of een zwart zadel?

Tot slot heb je de hoofdstellen, waarbij ook veel verschil zit voor zowel pony/ paard als ruiter (leaser). De een wil namelijk liever rijden met een enkelgebroken bit en de ander met een dubbelgebroken bit. Wil je een hoofdstel met gecombineerde neusriem, of een lage neusriem? Zwart, wit, bruin of roze? Of wil je het liefst bitloos rijden? Dat kan natuurlijk allemaal met jouw leasepony of paard.

Wanneer je jouw eigen leasepony hebt, is het de beste optie om alles precies te hebben zoals het bij jullie als combinatie past. Wij kiezen ervoor om geen harnachement met de lease mee te geven omdat dit per combinatie verschilt. Op deze manier kun je aanschaffen wat het beste bij jou én bij jouw leasepony/ paard past.

Hulp nodig?

Het ziet er misschien best spannend uit. Zelf een zadel, hoofdstel en dekje kiezen. Maar dit valt heel erg mee. Harnachement kun je compleet nieuw kopen, maar ook makkelijk tweedehands. Wij helpen je graag met het zoeken van het geschikte harnachement door de maten van jouw leasepony/ paard mee te geven. In sommige gevallen is het mogelijk een complete set bij ons te kopen. Dit is een set bestaand uit een compleet zadel (zadeldek, singel, beugels en beugelriemen) en een compleet hoofdstel (met teugels en eventueel bit). Een complete set kost (afhankelijk van de kwaliteit) tussen €100,- en €200,-.

Waarom bij SophieBella?

Wij streven ernaar om voor iedere ruiter een passende pony of paard aan te kunnen bieden. Dat betekent dat wij allerlei verschillende leeftijden, rassen, disciplines en soorten pony’s en paarden aanbieden. Zo is er voor ieder wat wils! De pony’s en paarden beschikken allemaal over een eigen goedgekeurd paardenpaspoort welke mee gaat met de verhuizing van de pony of het paard. Al onze pony’s en paarden zijn tevens gechipt en worden jaarlijks gevaccineerd tegen influenza en tegen tetanus, dit word altijd netjes in het paspoort bijgehouden. Daarnaast laten wij wormenonderzoeken doen en ontwormen wij onze pony’s en paarden tegen alle soorten wormen en worden de pony’s en paarden allemaal regelmatig bekapt en behandeld door de paardentandarts.

Wij bieden allerlei verschillende soorten pony’s en paarden aan: volbloed (bijvoorbeeld arabieren), warmbloed (bijvoorbeeld dravers) en koudbloed (bijvoorbeeld haflinger of tinker) en in allerlei verschillende schofthoogtes, leeftijden en disciplines.

Allemaal blije leasers!

Wij verleasen sinds 2016 verschillende soorten pony’s en paarden en ons klantenbestand blijft steeds meer groeien. Daar zijn we reuze trots op! Dit laat namelijk zien hoe veel mensen er via ons al een match gevonden hebben met hun ideale pony of paard, zonder risico’s van onverwachte kosten of onzekerheden. Leasen is de ideale manier van paardeneigenaar zijn, voor jong en oud – beginner of gevorderde. Vanwege privacy van de huidige leasebaasjes van deze pony’s en paarden plaatsen wij geen foto’s van de pony’s en paarden die verleased zijn. Wanneer je een pony of paard bij ons leaset, mag je dat echt zien als jouw eigen pony/ paard en wij plaatsen dan ook geen foto’s van jouw eigen leasepony/ paard op onze site of social media zonder toestemming.

De jaarlijkse terugkomdag

Ieder jaar in september organiseren wij een terugkom dag voor de leasers van SophieBella. Op deze dag kan iedereen met zijn/ haar leasepony/ leasepaard langskomen voor een activiteit. Deze dag is geheel kosteloos. Wij organisere ieder jaar iets anders op de terugkomdag. Het is niet verplicht om mee te doen, maar wel erg leuk. Je leert dan ook alle andere pony’s/ paarden en leasebaasjes kennen en het is erg leuk om iets te doen met jouw pony of paard.

Snelle doorlooptijd en nieuw aanbod

Er is veel belangstelling bij onze pony’s en paarden. Dit is te danken aan onze strenge eisen aan de dieren. De doorlooptijd van een leasepony/ paard is bij ons dan ook erg snel. Bij ons geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vanwege deze snelle doorlooptijd kunnen wij niet op voorhand een pony of paard reserveren. Reserveren kan pas wanneer je langs bent geweest en kennis hebt gemaakt. Als je dan definitief kiest dat je de pony of het paard wilt dan is deze voor jou. Wij willen iedereen gelijke kansen geven, daarom werken wij niet met een wachtlijst. Zie je een pony of paard waarmee je een klik hebt en ben je de eerste die langs komt en kiest, dan is dat jouw leasepony/ paard. Zo hoef je nooit heel lang te wachten voordat je aan jullie nieuwe avontuur kunnen beginnen!

Welke pony’s of paarden zijn er beschikbaar?

Zoals hierboven is beschreven is er erg veel vraag naar onze leasepony’s en paarden. Bij ons verkiezen wij kwaliteit boven kwantiteit: We hebben dan ook niet altijd meteen pony’s en paarden beschikbaar. Als wij een pony of paard beschikbaar hebben dan geven wij dit altijd allereerst aan via onze Facebookpagina en Instagram pagina SophieBella. Daarna plaatsen we de pony of het paard op onze website, onderaan in deze pagina die u nu leest. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van ons nieuwe aanbod, dan kunt u ons gratis volgen via onze social media pagina’s.


Klik hier voor onze Facebookpagina
Klik hier voor onze Instagram pagina
Klik hier voor onze Youtube pagina

Interesse?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contact:

info@sophiebella.nl
06- 40320471 (op bel afspraak)