fbpx

Wij zijn Bella en Sophie. Dit is ons verhaal.

Mijn moeders paard

14712441_139858086486775_2530435177063120896_nBella is het liefste paard dat ik ken en een pony met een bijzonder verhaal. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Friesland. Daar woonde ik met mijn zussen, mijn moeder, kippen, konijnen, katten, honden, een varkentje en drie Haflinger paarden. Mijn lievelingspaard was Bella.

Toen mijn moeder overleed in 2002, was ik acht en verhuisde ik met mijn zussen naar Almere. De paarden konden niet mee naar de drukke stad en moesten verkocht worden. Door de verkoop en de moeilijke tijd was er geen mogelijkheid om ze nog terug te zien. Waar de paarden uiteindelijk naar toe waren gegaan wisten wij niet.

 

We vinden elkaar terug

Tien jaar later gingen mijn vriend en ik op een dag naar Friesland om het graf van mijn moeder te verzorgen. Het was een mooie, zonnige dag die een heel onverwacht einde kreeg. Op onze weg terug naar huis reden we langs de Friese weilanden. Ik ben altijd al een paardenmeisje in hart en nieren geweest, en kijk naar alle paarden die we onderweg tegenkomen. Opeens viel één paard me in de verte op. Ze kwam me zo bekend voor dat ik mijn vriend vroeg om meteen te stoppen. Ik kon mijn ogen niet geloven.

In een van de weilanden waar we langs reden stond een Haflinger merrie met een witte stip op haar voorhoofd en een roze vlekje op haar neus. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat ik het echt goed had gezien. Het was Bella! Het verrassende en mooie van dit bijzondere moment was dat Bella mij ook herkende en me kwam groeten zoals ze het vroeger ook altijd deed.

 

Voor altijd bij elkaar

Ik besloot dat ik Bella een plek terug wilde geven in mijn leven. Maar hoe doe je dat, als je niets af weet van paarden kopen? De broer van mijn moeder kwam me daar bij helpen. Samen met oom Arend konden we het zo regelen dat we Bella konden kopen van de eigenaar. Ze kon met me mee verhuizen naar de polder! Een maand later hebben we Bella meteen opgehaald.

Sommige dingen gebeuren met een reden. Ik ben er heel erg van overtuigd dat dit een van de belangrijkste momenten was in mijn leven. Dankzij Bella heb ik mijn liefde voor dieren nog verder kunnen ontwikkelen, en heb ik de keuze gemaakt om van mijn hobby mijn beroep te maken. Bella is niet alleen mijn beste vriendin, maar ook degene met wie SophieBella begonnen en gegroeid is. Inmiddels geniet ze van haar pensioen bij ons op de Paddock Paradise.

 

Plezier met paarden

Ik zou graag alle mensen willen bedanken die me de liefde voor paarden meegaven en die me geïnspireerd hebben om zo veel mogelijk mensen plezier te laten hebben met paarden en met elkaar. Allereerst mijn moeder die me kennis liet maken met paarden, oom Arend die Bella en mij bij elkaar bracht, mijn vader die me helpt met deze website, mijn stiefmoeder die de illustraties en merchandise ontwerpt en mijn vriend (inmiddels man) die meehelpt SophieBella te maken tot wat het nu is.

 

 

 

Samen zijn wij SophieBella

Wij werken inmiddels met een klein team om alles goed te laten verlopen op onze volpension paddock paradise en onze leasepony’s en paarden verspreid door Nederland. Ons team is hecht en sterk en bestaat uit vaste werknemers en vrijwilligers. We werken continue aan verbeteringen en uitbreidingen.

Klik hier voor informatie over onze pensionstalling
Klik hier voor informatie over onze leasepony’s en paarden