fbpx

Paddock paradise

Nooit meer opgesloten in een stal: het nieuwe huisvesten!

De nieuwe manier van huisvesten waarbij jouw paard een gelukkiger en socialer+ gezonder leven heeft.

Wij hebben nog enkele plekken vrij in onze kudde gemengd ruinen/ merries/ veulens tot bejaarde paarden. Onze locatie is erg ruim en daardoor gaan alle pony’s en paarden goed samen met elkaar.

Je paard staat bij ons op de paddock Paradise en mag gaan waar hij/zij wil. Of dat nu de grote zandpaddock is, de vijver, de grote overdekte binnenplaats, voerplein, kapschuur enz. De hele dag door is er vrije in- en uitloop. Nooit meer opgesloten in een stal!

Je paard heeft altijd beschikking tot kwaliteit hooi, met veel kruiden en stengels erdoor (dus geen kuil!). Het voeren gebeurt op het verharde deel van de paddock paradise, het voerplein. Je paard kan dus nooit op die manier zand binnen krijgen en daardoor is het altijd veilig, ook als er wat hooi op de grond valt en dat gegeten wordt. Ze kunnen heel de dag door eten.

Je paard maakt zelf vrienden en vriendinnen en kiest zelf bij welke pony’s of paarden hij/zij wil staan. Als je paard liever alleen is, dat is soms zo, dan is ook daar voldoende ruimte voor. Onze grote Paddock is bedekt met gedraineerd zand en daardoor staat je paard niet in de modder. Ons voerplein is betegeld met afvoerputten en komt daarom ook nooit onder water. Onze longeerkraal en rijbaan blijven eveneens droog, ook in de herfst en in de winter.

Een rustige en vredige kudde: samen met elkaar!

De kudde is een grote familie en de pony’s en paarden leven in vrede met elkaar op de paddock paradise. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie:

De ideale plek voor iedere pony en ieder paard. Dat wil jij toch ook?

In de zomer is er weidegang voor wie dat wil. De paarden gaan dan op de weide welke is ingezaaid met speciaal paarden gras. Je pony of paard gaat om 09:00 op het weiland tot ongeveer 15:00. Daarna loopt je pony of paard weer over de paddock waar ze in de zomer kunnen zwemmen in de grote waterpoel en de schaduw kunnen zoeken bij de overdekte delen van het terrien. Liever geen weidegang? Dat kan ook en dan blijft je pony/ paard op de grote ruimte zand en voerplein/ binnenplaats etc. Je pony of paard blijft nooit alleen staan.

Je krijgt een eigen grote zadelkast en we hebben een kantine met magnetron, oven, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, warm water en een houtkachel. Je hebt vanaf daar uitzicht op de paarden in de grote binnenplaats.

We hebben een gedraineerde rijbaan welke altijd goed te rijden is met een Eb- en vloed bodem. De bak wordt regelmatig gesleept. Er is spring materiaal aanwezig voor wie dat wil gebruiken, en goede verlichting voor als het donker is.

Het bos is niet ver weg en je hoeft niet langs een drukke weg te rijden om er te komen. Er zijn veel verschillende routes en de omgeving in het bos is erg groot, je kan makkelijk ritten van 4 uur of langer maken. Het kortste rondje is een stukje polder en daarna bos, dat is een rit van precies 1 uur.

All- in volpension

De prijs is all in dus dat betekent dat je nooit iets hoeft te doen. Het terrein wordt netjes gehouden door ons. Twee keer daags wordt de hele paddock en het voerplein uitgemest en daardoor blijft alles netjes. De paarden hebben altijd te eten, in de zomer wordt je pony of paard op de wei gezet en weer terug. Alles is inbegrepen.

Op het moment hebben we een uitbreiding gerealiseerd van ons paddock Paradise, er komt binnenkort nog een kleinere uitbreiding van het voerplein en in het vooruitzicht komt er nog een trainings/ stapmolen en een solarium. Zo bieden wij dus steeds meer faciliteiten.

Ruime openingstijden

Onze stal is iedere dag voor onze pensiongasten geopend van 09:00 tot 22:00. Ook op zondag en op feestdagen zijn wij open van 09:00 tot 22:00.

Welkom!

Als je eens langs wilt komen horen we het graag. We kunnen dan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek en kunnen je dan onze plek laten zien.

Stalling prijs voor all in volpension bedraagt €350 per maand incl BTW. Dit is inclusief onbeperkt hooi en je pony/ paard staat altijd op een goed onderhouden terrein. Ons adres is mosselweg 19 Biddinghuizen. Graag contact opnemen voor een bezichtiging.

Plattegrond van SophieBella’s Paradise:

01. Grasweide ingezaaid met een speciaal paardengras mengsel
02. Heuvel rondom de waterbron
03. Waterbron
04. Track
05. Grote paddock
06. Rijbaan met eb- en vloedbodem en verlichting
07. Schuilplaats met slowfeeder
08. Voerplein (verharde ondergrond)
09. Meerdere voerplekken op het voerplein
10. Longeerkraal
11. Mestopslag
12. Grote loods
13. Opslag
14. Kantine, overdekte poetsplaatsen, kluisjes en zadelkasten ruimte.
14. Grote, overdekte schuilplaats met vlasbodem bedekking
15. Buitenstallen en poetsplaatsen
16. Grote loods met de binnenstallen
17. Parkeerplaats
18. Kinderboerderij
19. Woonhuis

Zo natuurlijk mogelijk

Paddock Paradise is ontworpen zodat de paarden er zo veel mogelijk op hun gemak zijn en het naar hun zin hebben. De pony’s en paarden leven in een gemengde groep van merries en ruinen vanaf veulen tot bejaard paard. De kudde bestaat uit 30 pony’s/ paarden.

Naast de fijne plek voor je pony of paard vindt je bij ons ook alles om zelf lekker met je paard bezig te zijn. We hebben namelijk een eb- en vloed rijbak, een verwarmde kastenkamer, longeerkraal/ roundpen, toilet en kantine en ruime poets- en opzadelplekken. Het mooie bos om in te rijden is dichtbij.

Ideale pensionstal

Wij zijn de ideale stal voor recreatieruiters die meer willen dan het paard 24/7 in een weiland zonder beschutting en toch ook graag voor zichzelf een altijd goede eb- en vloedrijbak ter beschikking willen hebben! Buiten de Natural Horsemanship en het recreatief rijden zijn er ook mensen bezig met rechtrichten en (klassieke) dressuur. Ook een gezellige kantine -sinds kort met houtkachel-, toilet, ruime zadelkasten, afspuitplaats, overdekte poetsplaats ….etc. maken het plaatje compleet.