fbpx

Pension

Paddock Paradise

Natuurlijk huisvesten

Met de indeling van ons Natuurlijk paardenpension proberen we de natuurlijke (gezonde) leefomstandigheden van het paard zo goed mogelijk na te bootsen. Onze eigen pony’s en paarden, en onze pensionpaarden staan nooit op stal. We nemen het Paddock Paradise systeem van Jamie Jackson als uitgangspunt en vinden het belangrijk dat daarnaast ook andere aspecten voor het paard aan de orde komen, zoals de juiste voeding, verzorging en dagelijkse omgang met respect, rust op stal en niet te vergeten de veiligheid van een goede afrastering.

Het welzijn van de paarden is onze eerste prioriteit en daarnaast hebben wij ook zeker aandacht besteed aan de faciliteiten die het voor jou prettig maken om lekker met je paard bezig te zijn, zoals een eb- en vloed rijbak, verwarmde kastenkamer, toilet en kantine en ruime poets- en opzadelplekken.

Pensionstal

Wij zijn de ideale stal voor recreatieruiters die meer willen dan het paard 24/7 in een weiland zonder beschutting en toch ook graag voor zichzelf een altijd goede eb- en vloedrijbak ter beschikking willen hebben! Een gezellige kantine -sinds kort met houtkachel-, toilet, ruime zadelkasten, afspuitplaats, overdekte poetsplaats ….etc. maken het plaatje compleet.

 

Gelukkige pony’s en paarden

In de natuur leven paarden in een sociale groep met elkaar. Hun dagbesteding bestaat vooral uit grazen, rusten, sociaal contact en beweging. Sociaal contact, voldoende ruwvoer en beweging zijn erg belangrijk voor paarden. Helaas wordt hier bij de traditionele manier van paardenhouden niet altijd rekening mee gehouden.  Paarden worden vaak lange perioden in krappe, individuele boxen gehouden, waarin ze geen contact kunnen hebben met soortgenoten of voedsel kunnen zoeken. Door dit gebrek aan sociaal contact, ruimte en omgevingsprikkels ontstaan eenzaamheid en verveling. Hierdoor worden paarden ongelukkig en gaan ze in sommige gevallen ook wangedrag vertonen.

De paddock paradise is een prachtige plek waar paarden écht paard kunnen zijn. De paarden leven in een groep, met elkaar. Ze kunnen zelf uitkiezen met wie ze om willen gaan (paarden hebben ook vrienden en vriendinnen!) en kunnen zelf kiezen waar ze naar toe gaan. Er is voldoende ruimte voor iedereen! Wanneer het warm is, maar ook wanneer het stormt en regent kunnen ze zelf kiezen waar ze willen schuilen. Als ze trek hebben, kunnen ze naar de hooibakken lopen die altijd goed gevuld zijn. Als ze willen spelen, zijn er voldoende speelkameraden. Als ze willen afkoelen kunnen ze het water in, als ze dorst hebben kunnen ze altijd drinken. Als ze willen rennen is er voldoende ruimte en als ze willen liggen is er voldoende droog zand- en in de grote kapschuur een heerlijke bedekking van vlas om languit op te liggen. Als ze willen knuffelen zijn er voldoende soortgenoten, en ga zo maar door.

Als je een gezond, gelukkig en blij paard wilt hebben welke aan al zijn of haar natuurlijke behoeftes kan voldoen, dan is de Paddock Paradise een geweldige leefplaats voor jouw paard.