fbpx

Volle lease

Lease een pony of paard

 Onze lease pony’s en paarden mogen verhuisd worden op locatie naar keuze. Het brengen van jouw leasepony/ paard doen wij voor je. Zo komt jouw pony/ paard op de door jouw gekozen locatie!

Wat is volle lease?

Wij bieden volle lease van pony’s en paarden aan. Volle lease betekent dat jij écht een eigen pony of paard hebt. Deze pony of paard mag verplaatst worden naar een locatie die jij uitkiest (binnen de straal die wij aangeven). Volle lease is een leuke en een veilige manier om paardeneigenaar te zijn. Een eigen paard kopen kan een hoop risico’s en zorgen geven. Wij bieden de unieke kans om een pony te leasen. Zo heb je alle plezier van een eigen pony of paard, zonder de zorgen! Je hebt geen zorgen over hoge ziekenkosten, hoefsmid kosten, dat je ergens “aan vast zit”, dat je geen klik hebt met een gekocht paard of dat je zoon/ dochter de pony of het paard ontgroeid en dat je de pony of het paard dan weer moet verkopen. Leasen van pony’s en paarden is voor ruiters van alle leeftijden. De gekozen pony of het paard word dan gestald op een stal naar jouw keuze en de gehele verzorging van het paard ligt in jouw handen. Je hebt dan echt een eigen pony of paard en mag hiermee doen wat jij wilt! De manier van stalling van het paard maakt niet uit, dat mag je zelf bepalen. Wil jij je pony of paard graag op een manege in een stal dan kan dat, en als je hem in een paddock paradise of een weiland wilt stallen kan dat ook. Je bepaalt het zelf.

Stallingskosten van een leasepony/ leasepaard zijn voor rekening van de leaser.
Stallingskosten bij een stal naar keuze is niet inbegrepen in de maandelijkse bijdrage voor jouw leasepony/ paard.

Jouw eigen pony/ paard!

De pony of het paard dat je leaset, kun je echt beschouwen als je eigen pony of paard. Je kunt zelf kiezen wat je met de pony of het paard wilt: buitenritjes, vrijheidsdressuur, horsemanship, springen, crossen, dressuur… Wat je maar wilt. Je kunt uiteraard ook KNHS wedstrijden starten met je pony of paard, of je pony/ paard meenemen op lange buitenritten.

Hoe werkt het?

Bij volle lease zijn er twee mogelijkheden:

Basis lease

Je betaalt alleen voor de lease van je pony of paard. Reguliere dierenarts behandelingen (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, etc.) en veel voorkomende kleine behandelingen -zoals de hoefsmid- neem je zelf voor je rekening. Dierenartskosten zoals opname in een kliniek en operaties komen voor rekening van SophieBella. Zo kom je nooit voor onverwachte hoge kosten te staan en hoef je je daar nooit zorgen om te maken.
Basis lease kost € 100,- per maand.

All-in lease

Bij all-in lease ben je zeker dat je iedere maand één bedrag betaald en nooit meer. Je hoeft dus niet apart te betalen voor reguliere behandelingen door de dierenarts (jaarlijkse vaccinatie, verwondingen, kreupelheid, etc) en veel voorkomende kleine behandelingen, zoals de hoefsmid. Ook dierenartskosten zoals opname in een kliniek en operaties neemt SophieBella voor haar rekening. Je kunt helemaal onbezorgd genieten van je lease paard zonder je zorgen te maken over verdere medische kosten.
All-in lease kost € 145,- per maand.

De betalingen van de volle lease bij SophieBella gaan via automatische incasso. Je hoeft je dus nooit druk te maken over de betalingen. Dit gaat allemaal automatisch.

 

Kom ik in aanmerking?

Leasen is een fantastische en veilige manier om een eigen pony of paard te hebben. Wij raden aan dat enige ervaring handig is alvorens te beginnen met het leasen. Het fijne aan leasen is dat je altijd een contactpersoon hebt om onzekerheden mee te bespreken en om advies te vragen. Je hoeft dus echt niet een vergevorderde ruiter te zijn om een pony te leasen en je discipline maakt niets uit. Leasen is voor iedereen die op een veilige en voordelige manier wil genieten van een eigen pony/ paard!

Welke afspraken worden er gemaakt?

Het leasen van een pony of paard bij SophieBella gaat met een contract. Deze is opgesteld om afspraken en regels duidelijk voor elkaar op een rijtje te hebben. Zo kan er een miscommunicatie komen en staat alles duidelijk op papier. In het contract staat onder andere vastgesteld dat de lease verantwoordelijk is dat de pony/ het paard voldoende te eten krijgt, voldoende beweging krijgt en sociaal contact heeft.

Zit ik ergens aan vast?

Bij het leasen stellen wij een start termijn in van 3 maanden. Begin je dus met leasen van een pony of paard, dan staan de eerste drie maanden vast. Dit speken we altijd af omdat het hier gaat om levende dieren. Een verhuizing brengt spanning en onzekerheid. Ieder dier moet wennen na een verhuizing, en een pony of paard dus ook. In de eerste drie maanden heeft jouw pony paard de tijd om te wennen en heb jij ook de tijd op te wennen aan jouw pony/ paard.

Na de start termijn van drie maanden kun je per iedere kalendermaand opzeggen. Je zit dus nooit lang ergens aan vast. Stel dat je wilt stoppen, dan geef je dat door aan ons en komen wij kosteloos de pony of het paard na een maand weer ophalen.

Kan ik mijn leasepony/ paard kopen?

Wanneer je helemaal gek bent op je leasepony/ paard en je over wilt op een koop, dan is dat mogelijk. In principe zijn alle pony’s en paarden die bij ons in de lease zijn te koop. Heb je interesse om een tijd te leasen en daarna over te gaan op koop, geef dit dan van te voren aan. We stellen dan in het contract namelijk een vast bedrag af dat niet veranderd wordt. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Mocht de leasepony of het paard niet te koop zijn, dan wordt dit altijd voorafgaande aan het leasen door ons aangegeven om verwarring te voorkomen.

Leasepony’s en paarden die in de lease zijn, zijn alleen te koop voor het huidige leasebaasje. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat iemand jouw leasepony of paard koopt, aangezien deze optie er alleen is voor degene die de pony of het paard op dat moment leaset.

Hoe komt mijn leasepony/ paard op mijn gekozen locatie?

Het brengen van jouw lease pony/ paard is inbegrepen tot 50km vanaf Biddinghuizen. Na 50km vragen wij een kleine brandstofvergoeding. Wij komen altijd je pony/ paard brengen omdat wij willen zien waar de pony of het paard gaat wonen. We spreken samen een dag en tijd af, en dan wordt de pony of het paard door ons op de door jou gekozen locatie gebracht. Dit is tot 50km vanaf Biddinghuizen bij de service inbegrepen: hier zit dus geen extra betaling aan verbonden. Na 50km vragen wij een vergoeding van 0,75cent per kilometer.

Maakt het uit in welke provincie ik zit?

Wij willen graag enigszins in de buurt blijven van onze leasepony’s en paarden. Daarom kunnen onze pony’s en paarden niet naar iedere locatie toe.

De provincies waar wij jouw leasepony/ paard heen kunnen brengen zijn:
– Friesland
– Flevoland
– Drenthe
– Overijssel
– Gelderland
– Utrecht

Groningen, Noord holland, Brabant en Zuid holland zijn alleen mogelijk indien de gekozen locatie niet te ver in de provincie zit. Dit is rond de grens mogelijk, ver in deze provincies niet. Neem hierover contact op voor informatie over een specifiek deel van deze provincie en wat de mogelijkheid is op deze locatie. Limburg, Zeeland en de waddenweilanden zijn helaas te ver voor ons.

Welke pony’s en paarden zijn er beschikbaar?

Doorlopend hebben wij verschillende pony’s en paarden beschikbaar voor de volle lease. We bieden allerlei verschillende pony’s en paarden aan van verschillende rassen, hoogtes, karakter en disciplines. Neem contact op voor informatie van het huidige aanbod van pony’s en paarden.

Voor vragen/ interesse/ bezichtiging van een leasepony of paard – of gewoon om kennis te maken, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. Wij staan iedereen graag te woord!

Harnachement bij volle lease

Bij volle lease (leasen op je eigen locatie) is het harnachement van de pony/ het paard niet inbegrepen. Hier kiezen wij bewust voor met betrekking tot de volgende redenen:

De maat van het zadel van een paard wordt niet alleen bepaald door de lengte en breedte van de rug. Een zadel moet passend zijn voor zowel het paard als de ruiter. Het paard (of de pony) kan dan wel een klein zadel passen, maar wanneer de betreffende ruiter een grote confectiemaat heeft dan past de ruiter niet in het zadel. Het gevolg hiervan is dat de ruiter te veel aan de achterkant van het zadel zal gaan leunen waardoor dit deel van het zadel als een hefboomwerking in de paardenrug inwerkt. Je kunt je voorstellen dat dit hele slechte gevolgen heeft op de pony of het paard.
Een zadel kan aan de andere kant ook weer te groot zijn. Stel je voor dat je een grote maat zadel hebt dat goed past op het paard, dan kan de ruiter die een kleinere maat heeft hier toch nadelige ervaringen aan meemaken. De ruiter vind namelijk steun in het zadel. Wanneer een klein kind bijvoorbeeld in een grote maat zadel zit, dan zal het kind geen steun en houvast kunnen vinden. Daardoor wiebelt het kind in de zit van het zadel en zal daardoor sneller zijn/ haar evenwicht verliezen en tijdens het rijden minder balans hebben.

Daarnaast zijn er veel verschillende disciplines binnen de paardensport waar verschillende zadels voor gebruikt worden. Zo heb je een dressuurzadel voor de dressuur, een springzadel voor het springen, een westernzadel voor western (of gewoon comfortabel voor buitenritten) en ga zo maar door. Je zou kunnen kiezen voor een veelzijdigheidszadel (een combinatie van een spring- en dressuurzadel), maar zelfs binnen de veelzijdigheidszadels is veel verschil. Wil je bijvoorbeeld een diepe zit of juist een zadel met lage zit, wil je een zadel met of zonder boom, wil je een leren zadel of een synthetisch zadel, een bruin of een zwart zadel?

Tot slot heb je de hoofdstellen, waarbij ook veel verschil zit voor zowel pony/ paard als ruiter (leaser). De een wil namelijk liever rijden met een enkelgebroken bit en de ander met een dubbelgebroken bit. Wil je een hoofdstel met gecombineerde neusriem, of een lage neusriem? Zwart, wit, bruin of roze? Of wil je het liefst bitloos rijden? Dat kan natuurlijk allemaal met jouw leasepony of paard.

Wanneer je jouw eigen leasepony hebt, is het de beste optie om alles precies te hebben zoals het bij jullie als combinatie past. Wij kiezen ervoor om geen harnachement met de lease mee te geven omdat dit per combinatie verschilt. Op deze manier kun je aanschaffen wat het beste bij jou én bij jouw leasepony/ paard past.

Hulp nodig?

Het ziet er misschien best spannend uit. Zelf een zadel, hoofdstel en dekje kiezen. Maar dit valt heel erg mee. Harnachement kun je compleet nieuw kopen, maar ook makkelijk tweedehands. Wij helpen je graag met het zoeken van het geschikte harnachement. En het harnachement hoeft echt niet duur te zijn. Voor 50,- zou je al een tweedehands zadel kunnen vinden en voor 30,- een compleet tweedehands hoofdstel. Wij geven door wat de exacte maten zijn en kunnen eventueel ook helpen met het passen van het harnachement. Zo weet je zeker dat alles goed zit en alles naar wens is voor jullie beide en kunnen jullie aan een geweldige tijd samen beginnen.

Waarom bij SophieBella?

Wij hebben al veel pony’s en paarden in de volle lease op veel verschillende locaties. Wij streven ernaar voor iedere ruiter een passende pony of paard te zoeken. Dat betekent dat wij allerlei verschillende leeftijden, rassen, disciplines en soorten aanbieden. Zo is er voor ieder wat wils! De pony’s en paarden beschikken allemaal over een eigen goedgekeurd paardenpaspoort welke mee gaat met de verhuizing van de pony of het paard. Al onze pony’s en paarden zijn tevens gechipt en worden jaarlijks gevaccineerd tegen influenza en tetanus, daarnaast laten wij wormenonderzoeken doen en ontwormen wij onze pony’s en paarden tegen alle soorten wormen.

Snelle doorlooptijd en nieuw aanbod

Wij hebben veel blije leasebaasjes die hun perfecte leasepony/ paard hebben gevonden. Wij proberen iedere week nieuw aanbod te hebben van beschikbare pony’s en paarden – maar soms kan dit was minder zijn. We kiezen namelijk niet zomaar een pony of paard uit voor de lease, de pony’s en paarden die wij aanbieden willen wij goed kennen en wij willen weten dat ze gezond, fit, lief en braaf zijn. Soms duurt het wat langer om een pony of paard met deze kwaliteiten te hebben en duurt het dus iets langer voordat we weer een nieuwe pony/ paard kunnen aanbieden.

Er is veel belangstelling bij onze pony’s en paarden. Dit is te danken aan onze strenge eisen van de dieren. De doorlooptijd van een leasepony/ paard is bij ons dan ook erg snel. De doorlooptijd is één tot drie weken, en af en toe iets langer. Bij ons geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vanwege deze snelle doorlooptijd kunnen wij niet op voorhand een pony of paard reserveren. Reserveren kan pas wanneer je langs bent geweest en kennis hebt gemaakt. Als je dan definitief kiest dat je de pony of het paard wilt dan is deze voor jou. Wij willen iedereen gelijke kansen geven, daarom werken wij niet met een wachtlijst. Dus zie je een pony of paard waarmee je een klik hebt en ben je de eerste die langs komt en kiest, dan is dat jouw leasepony/ paard. Zo hoef je nooit heel lang te wachten voordat je aan jullie nieuwe avontuur kunnen beginnen!