fbpx

Pension

SophieBella’s Paradise

Nooit meer opgesloten in een stal: het nieuwe huisvesten!

De nieuwe manier van huisvesten waarbij jouw paard een gelukkiger en socialer, natuurlijker en gezonder leven heeft.

Bij SophieBella’s Paradise staat jouw pony of paard niet in een stal, maar mag zelf kiezen hoe en waar hij of zij de dag doorbrengt op ons grote terrein. Of dat nu de grote zandpaddock is, de vijver, de grote overdekte binnenplaats, het voerplein, de kapschuur en zo voorts. De hele dag door is er vrije in- en uitloop. Nooit meer opgesloten in een stal!

Je paard heeft altijd beschikking tot kwaliteit hooi met veel kruiden en stengels erdoor (dus geen kuil!). Er zijn veel verschillende voerplaatsen verdeeld over het verharde deel van ons terrein. Iedere pony en ieder paard heeft dus altijd beschikking tot ruwvoer. Het voerplein is een speciaal stuk op ons terrein welke verhard is. Dit zorgt ervoor dat je paard nooit perongeluk zand naar binnen krijgt tijdens het eten en daarnaast zorgt deze verharding voor natuurlijke slijting van de hoeven. Het terrein wordt elke dag twee keer uitgemest en blijft dus netjes.

Je paard maakt zelf vrienden en vriendinnen en kiest zelf bij welke pony’s of paarden hij/zij wil staan. Als je paard liever alleen is dan is ook daar voldoende ruimte voor. Onze grote zand paddock heeft een compleet gedraineerde bodem en daardoor staat je paard nooit in de modder. Ons voerplein is betegeld met afvoerputten en komt daarom ook nooit onder water. De kudde is op een natuurlijke manier gemengd, ruinen en merries van alle leeftijden zijn welkom.

Plattegrond van SophieBella’s Paradise:

Een rustige en vredige kudde

De kudde is een grote familie en de pony’s en paarden leven in vrede met elkaar op de paddock paradise. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie:

 

All- in volpension

SophieBella’s Paradise is een all inclusive pensionstalling. Dat betekent dat wij de volledige zorg van de pony’s en paarden op ons nemen. Onze pensiongasten hoeven niets te doen en komen alleen om te genieten. Twee keer daags wordt de hele paddock en het voerplein uitgemest door ons en daardoor blijft alles netjes. De voerplaatsen zijn altijd gevuld met ruwvoer en de paarden hebben altijd te eten In de zomer wordt je pony of paard op de wei gezet en weer terug gehaald naar het andere deel van de paddock paradise. Ons terrein houden we altijd netjes en schoon. Wij wonen zelf op het terrein en daardoor is er altijd toezicht op jouw pony of paard.

Ruime openingstijden

Onze stal is iedere dag voor onze pensiongasten geopend van 09:00 tot 22:00. Ook op zondag en op feestdagen zijn wij open van 09:00 tot 22:00.

De faciliteiten voor jou

 • Verlichte rijbaan 20×40 met eb- en vloed bodem. Onze rijbaan heeft een perfecte bodem en kan met alle weersomstandigheden bereden worden. Er is nooit last van modder!
 • Round pen/ longeerkraal
 • Cavaletti/ spring materiaal bij de rijbaan
 • Kleine hindernis/ crosscountry springtuin van boomstamhindernissen
 • Grote vijver om met je paard te zwemmen ‘s zomers
 • Eigen, zeer ruime zadelkast
 • Apart kluisje voor spullen van een eventuele bijrijder
 • Dekenrek, plaats voor je voerton buiten de zadelkast
 • Verwarmde kantine
 • Toilet, omkleedruimte
 • Grote overdekte poets- en opzadelplaats
 • Trailerverhuur (ruime 1 paards Atec trailer)
 • Er is een vaste instructrice aanwezig. Eigen instructrice/ instructeur in overleg is welkom
 • Binnenkort: binnenrijbaan
 • Binnenkort: trainingsmolen
 • Binnenkort: solarium

De faciliteiten voor je paard

 • 24/7 vrij rondlopen op op het hele terrein
 • onbeperkt goed hooi
 • altijd vers water –ook als het vriest!
 • schuilruimtes: grote inloopschuur met vlasbodem, afdak, kapschuur et cetera
 • natuurlijk leven in een groep met soortgenoten, zoals het hoort!
 • altijd sociaal contact
 • het hele jaar droog zand om lekker in te rollen en spelen. Geen modder!
 • Betegeld voerplein met afwatering
 • Grote waterpoel met kwelwater om uit te drinken en in te zwemmen
 • ‘s zomers mogelijkheid tot weidegang op speciaal paardengras

Hoe ziet SophieBella’s Paradise er uit?

Om je een beeld te geven volgen hier een paar foto’s van onze Paddock Paradise. Het is bijna niet te geloven maar toch echt waar: onze plek is in het echt nóg mooier, dus mocht je interesse hebben om bij ons te komen met jouw pony of paard neem dan vrijblijvend contact op voor een bezichtigingsafspraak.

De paddock & de track

Dit is een groot omheind stuk met hieromheen nog een track. Dit is een deel van de leefruimte van de pony’s en paarden en tegelijkertijd kan deze ruimte ook gebruikt worden voor grondwerk of om in te rijden. Achterin de zandpaddock staan natuurlijke hindernissen (boomstammen), deze kunnen dus ook gebruikt worden als kleine crossbaan.

 

De waterbron

In het achterste gedeelte van de zandpaddock vind je onze waterpoel. Dit is een kwelwaterbron, deze wordt gevuld met water vanaf de bodem. In deze poel zitten waterplantjes om het water schoon te houden, hierdoor is er geen last van alg. De paarden kunnen hieruit drinken en in de zomer kunnen ze er ook in om pootje te baden of zelfs een stukje te zwemmen! Je kan zelf ook op je paard stappen om samen te zwemmen, en tevens is het water een ideale plaats om aan de hand aqua training te doen.

 

 

Het voerplein

Op het verharde deel van onze paddock paradise hebben wij verschillende plaatsen waar de pony’s en paarden kunnen eten. Verschillend van kleine tot grote voerbakken: zo kan iedere pony en ieder paard zijn buikje rond eten. Er zijn veel voerplaatsen zodat de pony’s en paarden lager in rang ook mogelijkheid houden om te eten. Ze leven hier immers in een groep. Als er een dominant paard is dat een ander weg stuurt, dan maakt dat niet uit. Er zijn namelijk nog genoeg andere plaatsen om door te gaan met eten. Daarnaast leggen we geregeld takken neer op dit deel van het terrein. Dat is erg lekker en gezond voor de pony’s en paarden en zorgt voor variatie. Iedere voerbak vullen we twee keer per dag, er is doorlopend voldoende te eten. Overigens zijn al deze voerplaatsen op het betegelde deel van de paddock. Als er dan wat hooi uit de bak valt kan dit gewoon opgegeten worden zonder zorgen over bijvoorbeeld zandkoliek of andere narigheid.

Likstenen

Op verschillende plekken hangen himalaya(zout) likstenen en mineralenstenen. Met een liksteen kan je pony of paard zelf voorzien in zijn behoefte aan zout en andere belangrijke mineralen zoals magnesium, zink, koper, jodium, mangaan en selenium.

De grote binnenplaats

Over het gehele terrein zijn verschillende schuilplaatsen. Pony’s en paarden kunnen daar schuilen voor regen, wind en in de zomer voor de zon. Naast alle kleine schuilmogelijkheden hebben we ook nog een grote binnenplaats. Dit is een grote ruimte bedekt met een vlasbodem. Deze vlasbodem is een fijne ondergrond voor de pony’s en paarden om in te liggen en te rusten en tevens biedt dit ook een zachte ondergrond voor de hoeven.

Naast de grote binnenplaats zijn er ook andere schuilplaatsen. De pony’s en paarden kunnen altijd zelf kiezen waar ze willen staan.

De rijbaan

Wij beschikken over een 20×40 eb en vloed rijbaan. Dit betekent dat onze rijbaan altijd een goede bodem heeft: hij wordt niet te droog en komt ook niet onder water te staan. Deze rijbaan is ook goed verlicht door 4 lampen.

Longeerkraal / Roundpen

Naast onze rijbaan hebben we ook een roundpen/ longeerkraal. Hierin kun je je paard uiteraard longeren en trainen maar ook voor grondwerk, vrijheidsdressuur en dergelijke is dit een fijne ruimte!

 

Overdekte poetsplaats

In dezelfde ruimte als de grote binnenplaats met vlasbodem hebben we ook een ruime overdekte (en verlichte) poetsplaats. Je kunt je paard hier rustig borstelen en verzorgen, opzadelen et cetera. Dit is tevens de plek waar je hoefsmid/ dierenarts/ tandarts voldoende ruimte heeft op pony’s en paarden te behandelen en droog te staan.

Knusse kantine

Onze knusse kantine is van alle gemakken voorzien. We hebben thee en

koffie voor onze pensiongasten wat gepakt mag worden en daarnaast is er ook een magnetron/ oven en tosti-ijzer, koelkast en vriezer voor vrij gebruik van iedereen.

Buitenrijden

Ook voor de ruiter die er graag opuit gaat met zijn/ haar pony of paard ontbreekt er niets aan de omgeving rondom onze stal. Er zijn verschillende routes te rijden vanaf onze stal naar de omliggende bossen. Onze stal is gelegen aan een weg waar weinig verkeer is en een brede berm, je hebt dus geen tot weinig last van ander verkeer. Het stukje langs de weg is kort, voordat je het weet bevind je je in de verschillende buitenrit mogelijkheden. Er zijn veel recreatieve ruiters op onze stal, dus als je het gezellig vind om samen op stap te gaan dan kan dat natuurlijk. Via onze whatsapp groep kun je altijd  vragen of iemand zin heeft om met je mee te gaan op buitenrit. Er zijn veel verschillende routes en de omgeving in het bos is erg groot, je kan makkelijk ritten van 4 uur of langer maken. Het kortste rondje is een stukje polder en daarna bos, dat is een rit van precies 1 uur.

Klein crossterein

In een deel van onze grote zandpaddock (135×30) hebben we een mini cross terrein. De hindernissen zijn leuk voor jong en oud, pony of paard. Je kan rijdend genieten van de verschillende hindernissen, en daarnaast is het ook erg leuk voor afwisseling aan de longe. Wist je dat we ook een grote waterpoel hebben waar je met je paard in kan zwemmen? Dit is allemaal in de leefruimte van de pony’s en paarden, en dus ook meteen een verrijking voor hun terrein. Wanneer de paarden op een ander deel van de Paradise zijn kun je dus gebruik maken van deze ruimte.

 

 

 

Welkom!

De prijs voor all in volpension bedraagt bij ons €350,- per maand inclusief BTW voor paarden. Wil je eens komen kijken? Dit kan uitsluitend op afspraak. Voor een bezichtigingsafspraak kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij hebben op dit moment nog plaats vrij.

Contact

Mosselweg 19, 8256 RA Biddinghuizen
info@sophiebella.nl
06- 40320471 (op bel afspraak)