fbpx

Pension

Pensionstal SophieBella

 

 

Een fijne leefomgeving voor jouw pony of paard: opfok, recreatie en pensioen!

Bij onze pensionstal SophieBella in Biddinghuizen hebben pony’s en paarden van elke leeftijd, elk ras en elk formaat de mogelijkheid om in vrijheid te leven. De paarden staan 24/7 als een kudde op ons omheinde terrein. Overdag in de kudde op  het grote terrein en ‘s avond een eigen box met onbeperkt hooi en een lekkere dikke bodem bedekking is ook mogelijk.

Alle  pony- en paardenrassen zijn welkom en alle leeftijden zijn welkom.

Een rustige en vredige kudde op ons terrein

De nieuwe manier van huisvesten waarbij jouw paard een gelukkiger en socialer, natuurlijker en gezonder leven heeft.

Bij SophieBella staat jouw pony of paard niet in een stal, maar mag zelf kiezen hoe en waar hij of zij de dag doorbrengt op ons grote terrein. Of dat nu de grote zandpaddock is, zwemmen in de vijver, of lekker dutten in de grote overdekte binnenplaats, eten op het voerplein, schuilen in de kapschuur, noem het maar op! De hele dag door is er vrije in- en uitloop. Nooit meer opgesloten!

Je paard heeft altijd beschikking tot goede kwaliteit hooi. Er zijn veel verschillende voerplaatsen verdeeld over het verharde deel van ons terrein. Iedere pony en ieder paard heeft dus altijd beschikking tot ruwvoer. Het voerplein is een speciaal stuk op ons terrein. Dit deel van het leefgebied is betegeld zodat je paard nooit perongeluk zand naar binnen krijgt tijdens het eten en daarnaast zorgt deze verharding voor natuurlijke slijting van de hoeven. Er zijn op dit deel van het leefgebied putten voor de afvoer van regenwater en het plein is dus nooit nat. Vanaf het voerplein is er een doorgang naar de grote zandpaddock met waterpoel.

Je paard maakt zelf vrienden en vriendinnen en kiest zelf bij welke pony’s of paarden hij/zij wil staan. Als je paard liever alleen is dan is ook daar voldoende ruimte voor. Onze grote zand paddock heeft een compleet gedraineerde bodem en daardoor staat je paard niet in de modder. Ons voerplein is betegeld met afvoerputten en komt daarom ook nooit onder water. De kudde is op een natuurlijke manier gemengd, ruinen en merries van alle leeftijden zijn welkom.

 

De kudde is een grote familie en de pony’s en paarden leven in vrede met elkaar op de paddock paradise. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie:

All- in volpension

SophieBella’s Paradise is een all inclusive pensionstalling. Dat betekent dat wij de volledige zorg van de pony’s en paarden op ons nemen. Onze pensiongasten hoeven niets te doen en komen alleen om te genieten. Twee keer daags wordt de hele paddock en het hele voerplein uitgemest door ons en daardoor blijft alles netjes. In de zomer wordt je pony of paard op de wei gezet en weer terug gehaald naar het andere deel van de paddock paradise. Als je paard of pony niet op de wei kan dan is het altijd mogelijk op de paddock of op het voerplein te blijven. Ons terrein houden we altijd netjes en schoon, 7 dagen per week. Wij wonen zelf op het terrein en daardoor
is er altijd toezicht op jouw pony of paard. Doordat  je paard bij ons alles krijgt wat hij/zij nodig heeft is onze pensionstal geschikt voor zowel opfok en volledig pensioen alsook reguliere pensionstalling.

Ruime openingstijden

Onze stal is iedere dag voor onze pensiongasten geopend van 09:00 tot 22:00. Ook op zondag en op feestdagen zijn wij open van 09:00 tot 22:00.

 

 

 

 

 

Dierenarts, hoefsmid, tandarts naar keuze

Wij hebben een vaste dierenarts, hoefsmid en tandarts op onze locatie. Als je liever gebruik maakt van een andere dierenarts, hoefsmid of tandarts  dan kan dat altijd.

Onze faciliteiten

 • Verlichte rijbaan 20×40 met eb- en vloed bodem. Onze rijbaan heeft een perfecte bodem en kan met alle weersomstandigheden bereden worden.
 • Round pen/ longeerkraal met een goede gedraineerde bodem
 • Een kleine grondwerk bak die gebruikt kan worden als losgooi paddock
 • Een kleine binnenbak met tuftbodem bedekking om los te gooien, rijden of grondwerk te doen.
 • Cavaletti/ spring materiaal
 • Kleine hindernis/ crosscountry springtuin van boomstamhindernissen
 • Wanneer de kudde niet op de grote paddock staat, dan kan er op de paddock gereden worden. Erg leuk met de waterpoel en heuveltjes!
 • Een weilandje om je paard het hele jaar door te laten grazen
 • Grote vijver om met je paard te zwemmen ‘s zomers, tevens voor grondwerk en aquatraining
 • Een eigen, zeer ruime zadelkast met een hoogte van ruim 2 meter en 80cm breed
 • Apart kluisje voor spullen van een eventuele bijrijder
 • Dekenrek, plaats voor je voerton buiten de zadelkast
 • Knusse kantine met uitzicht op de paarden
 • Toilet, omkleedruimte
 • Grote overdekte poets- en opzadelplaats met elektra voor scheerapparaat/ tandarts/ hoefsmid etc.
 • Trailerverhuur (ruime 1 paards Atec trailer) en trailer stalling (€20,- per maand)
 • Er is een vaste instructrice aanwezig. Eigen instructrice/ instructeur in overleg is welkom
  Iedere maandag is er een groepsles voor onze pensiongasten.  Deze les word gegeven door ORUN instructrice en is €12,50
 • Solarium
 • Warmwater wasplaats
 • Opvoel/ dierenarts-box
 • ‘s zomers weidegang op speciaal paardengras, wij zetten de pony’s en paarden voor je op het weiland. Weidegang is een optie, geen verplichting
 • Indien gewild een eigen avond box voor je paard inclusief binnen/ buiten zetten


Opfok voor veulens, faciliteiten voor ruiters en pensioen voor oudere paarden

Naast dat wij een fijne plek zijn voor recreanten zijn ook veulens en senioren bij ons welkom. Merries mogen ongeacht leeftijd in de kudde wonen, hengsten mogen tot ze geslachtsrijp zijn bij ons in de kudde verblijven. Castratie op onze locatie is mogelijk. Wanneer je pony of paard in opfok staat bij ons mag je van alle faciliteiten gebruik maken. Tevens is het mogelijk je drachtige merrie of merrie met veulen bij ons te huisvesten. Omdat wij veel zicht hebben op de pony’s en paarden en wij extra hulp kunnen bieden is het ook mogelijk om je paard bij ons op pensioen te zetten. Je pony of paard krijgt elke dag beweging, voeding, de gezondheid word in de gaten gehouden, klaarzetten voor de hoefsmid e.d. zijn ook allemaal mogelijk. Iedere dag is er van 15:00 tot 19:00 een senioren ronde op het voerplein. Alle jonge pony’s en paarden onder 18 jaar gaan dan naar de paddock en de oudjes hebben het hele plein en de vlasbodem binnenplaats voor zichzelf om een dutje te doen in alle rust en hun buik even rustig vol te eten. Jonge pony’s en paarden worden gestimuleerd om lekker te gaan bewegen en hebben de ruimte om dit naar hartelust te doen! Heb je een pony/ paard die geen senior is maar wel extra voeding nodig heeft dan kun je er voor kiezen je pony of paard met de senioren op het plein te laten staan. Dit word allemaal door ons geregeld.

 

 

Hoe ziet onze plek er uit?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben een ruim en open leefgebied voor de pony’s en paarden. De pony’s en paarden staan bij ons niet op stal, maar wij hebben ook niet het ‘traditionele’ paddock paradise systeeem. We hebben geen tracks of verschillende paden. Bij ons is alles een grote open ruimte, waardoor de paarden vrij zijn om precies te gaan en staan waar ze willen zonder dat de weg geblokkeerd raakt door een andere pony of paard.

Op de plattegrond zie je de indeling van ons terrein. De pony’s en paarden beschikken over een grote ruime binnenplaats met vlasbodem bedekking en nog 2 ruime schuilplaatsen op het voerplein. Vanaf het voerplein kunnen ze de zandpaddock op. ‘s zomers kunnen de pony’s en paarden vanaf ongeveer mei tot en met oktober (als het weer het toelaat) de wei op. Weidegang is geen verplichting. Op de grote binnenplaats zijn ook de boxen voor paarden die ‘s avonds op stal staan. Zo staan ze lekker rustig en veilig op hun eigen plekje maar toch nog deel van de kudde.

 

 

 

 

 

 

Onze uitloop stallen

Voor paarden die om wat voor reden dan ook even apart moeten staan na bijvoorbeeld een blessure of bij de dracht van een merrie dan kan er gebruik gemaakt worden voor onze ruime uitloopstallen. Deze uitloop stallen zijn overdekt en beschikken naast een automatische drinkbak en goede voerruif over een vrije uitloop met afdak en verlichting.

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom!

Onze tarieven zijn allemaal inclusief BTW en volledig all- in volpension. Alles wordt op onze stal voor jou en je paard gedaan. Je hoeft nooit zelf uit te mesten, voeren of andere  klusjes te doen.

Volpension maand tarief veulen tot 1,5 jaar: €250 per maand
Volpension maand tarief vanaf 1,5 jaar tot 3 jaar: €300 per maand
Volpension maand tarief vanaf 3 jaar: €400 per maand
Volpension maand tarief trekpaarden en andere zware rassen €410 per maand
Volpension maand tarief shetlander en kleine pony tot 1 meter schofthoogte: €230 per maand

Nog een beetje meer luxe en zorg

Net wat meer luxe? Je kunt voor je pony of paard een eigen avondstal huren en het “extra” pakket toevoegen. Je pony of paard word dan iedere dag vanaf 08:00 bij de kudde gebracht en kan iedere dag genieten van de grote leef omgeving (wij zetten je pony/ paard  buiten) en ‘s avonds zetten we je paard om 19:00 weer binnen in zijn eigen stal, eventueel met aangeleverd brok of muesli. Er is onbeperkt hooi in de stal voor je pony of paard. Dekens wisselen, en ook vliegenkap op/ af etc. zit bij dit pakket inbegrepen en ook klaarzetten voor de hoefsmid en assisteren bij de dierenarts zit hier bij in. Je boxhuur inclusief dagelijkse binnen/ buitenzetservice en dagelijkse uitmestservice is €50,- per maand. Vlasbodembedekking word per paard aangepast en de baaltjes vlas zijn €8,50 per stuk.

Heb je een drachtige merrie, of heb je een merrie waarvan je een veulen wilt? Je kunt je drachtige merrie ook bij ons stallen samen met het (toekomstige) veulen.

Wil je eens komen kijken? Dit kan uitsluitend op afspraak. Voor een bezichtigingsafspraak kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij hebben op dit moment nog plaats vrij. Stuur een mail naar: info@sophiebella.nl of een whatsapp bericht naar: 0681628212.

 

Contact

Mosselweg 19, 8256 RA Biddinghuizen
info@sophiebella.nl